Oppo Reno 4 Lite Kullanıcı Deneyimi

Merhaba arkadaşlar. 12 Ekim'de aldığım Oppo Reno 4 Lite hakkında kendimce elde ettiğim deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Almak isteyen arkadaşlara yol gösterici olacaktır.

-Batarya ve Şarj Performansı-

Cihazda 4000Mah batarya ve 18W hızlı şarj desteği var. Mobil veri, Wi-Fi, Bluetooth, NFC ve konum açıkken, parlaklık otomatik, dark mode etkinken kullandım. Yaklaşık 45 dk WhatsApp görüntülü görüşmesi ve 25 dk telefon görüşmesi yaptım. Bunun dışındaki kullanımım ise sosyal medyada ve internette dolaşmaktan ibaret. Bu süre boyunca hep hep Wi-Fi'a bağlıydım. Ekran görüntülerinden detayları görebilirsiniz. Şimdiye kadar aldığım en düşük ekran süresi 6 saat civarıydı. En yükseği de 11 saat. Sonuç olarak ben cihazın batarya performansından gayet memnunum. Günün sonuna kadar batarya endişesi yaşatmadan kullanabiliyorsunuz. Zaten çok büyük bataryaların cihazlara takılmasını anlamsız buluyorum. Hepimiz yatmadan şarja takıyoruz sonuçta bu cihazları. Günü kurtarıyorsa iyidir benim için.

Hızlı şarj konusunda cihazı övmeyeceğim. Rakiplerini göz önünde bulundurduğumuzda çok daha iyi cihazlar var. Örneğin P40 Lite ve Realme 7 Pro. Bu cihaz %5'ten %100'e yaklaşık 1 saat 20dk'da geliyor.

WhatsApp Image 2020-10-25 at 00.03.48.jpeg
WhatsApp Image 2020-10-25 at 00.03.48 (1).jpeg


-Kamera-

Ben kamerasından çok memnun kaldım. Cihazı alma sebeplerimin başında kamerası geliyordu. Özellikle "AI Renkli Portre" modu diye adlandırdıkları, arkaplanı siyah yapan ancak kişiyi renkli yapan mod çok güzel çalışıyor. Burada içerisinde kullanılan Mediatek Helio P95'in rolü büyük. Kamera konusunda çok bir şey yazamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Örnekler hoşunuza gidiyorsa iyidir.

Henüz her modda fotoğraf çekme fırsatım olmadı. Yüklemediğim modlarda (örneğin geniş açı) fotoğraf çekince konuya ekleyeceğim.

Örnekler:

IMG20201019160955.jpg IMG20201019162025.jpg
IMG20201019161804.jpg IMG20201019121341.jpg
IMG20201019101641.jpg IMG20201012232942.jpgIMG20201012232500.jpg IMG20201012215835.jpg

-Oyun Performansı-

Doğrusunu söylemek gerekirse mobilde oyun oynayan biri değilim. O yüzden oyun konusunda çok bir şey söyleyemeyeceğim. Ancak denemek için Asphalt 9 ve Call of Duty kurdum. İşlemciden dolayı şüphelerim vardı ama hiçbir takılma yaşamadan gayet akıcı bir deneyimle oynadım. Yaklaşık 45dk CoD, 30dk Asphalt denedim.

-Ekran Kalitesi-

Ekranı malumunuz üzere 20:9 AMOLED FHD+ bir ekran. Ben bundan önce hep LCD ekranlı telefonlar kullanmıştım (Sırasıyla Galaxy Ace 2, Xperia Z2 ve LG G6). Amoled gerçekten çok güzel avantajlar sunuyor. Siyah rengi verirken piksellerin yanmaması, Always On Display (Her zaman açık ekran) gibi özellikleri LCD panellerde alamıyoruz. Rakiplerine baktığımızda AMOLED ekran avantajını sunan çok az model var. O yüzden ekranı kesinlikle bir artı.

-Arayüz-

Bunu abartısız söylüyorum, ColorOS şimdiye kadar gördüğüm en akıcı android arayüzü. Cihaz resmen akıyor. Ne en ufak bir takılma görebildim ne de en ufak bir bug. Üstelik birçok özelleştirmeyi de barındırıyor. Adı lazım değil bazı markalar gibi bir yığın bloatware yüklemedikleri için de ayrıca tebrik ediyorum.

-Güvenlik-

Cihazda ekran altı parmak izi ve yüz tanıma özelliği var. İkisini de aynı anda kullanıyorum. Parmak izi ekran altında olmayanlara göre daha yavaş diyebilirim. Ancak olumsuzluk oluşturacak kadar bir yavaşlık söz konusu değil. Yüz tanımada da çok düşük ışıklarda ve farklı açılarda bazen tanımadığı oluyor (50 seferde 1 falandır.)

-Malzeme Kalitesi-

Bundan önce kullandığım son iki cihaz alüminyum çerçeve ve cam arka yüzeye sahip olduğu için arada tabii ki fark hissediliyor. Bu cihazın hem arkası hem de çerçevesi plastik. Plastiğin verdiği hissiyat gayet güzel dayanıklılık konusunu ise zaman gösterecek. Uzaktan görünüşü camı andıran bir tasarım yapmışlar. Zaten kılıfla beraber kullanınca cam ve plastik arasındaki dokunma hissiyatı ortadan kalkıyor. Normalde telefona kılıf takmayı sevmeyen biriyim cihazı kalınlaştırdığı için. Ancak bu model yeterince ince (7,48mm) olduğu için kılıfla beraber kullanmak beni rahatsız etmiyor.

-Ses Kalitesi-

Mono hoparlörüyle başlamak gerekirse cihazın verdiği ses gereğinden FAZLA. En düşük seste bile bana bazen çok fazla geliyor. En yükseğe alınca sanki bazı seslerde patlamalar oluyor gibi. Güncellemeyle daha düşük ses seviyeleri getirseler iyi olur.

Ahizeden gelen ses gayet iyi. Karşı tarafı anlamakta güçlük çektirmiyor.

İçerisinden çıkan kulaklık ise malzeme kalitesi olarak her an kopacak gibi geliyor. Verdiği ses ise beni şaşırttı. Ses kalitesinden çok memnun kaldım. Ancak kablosuz kulaklık kullandığım için kullanacağımı sanmıyorum.

ÖNERİR MİYİM?

Toparlayacak olursak Oppo Reno 4 Lite iyi bir kamera, günü kurtaracak bir batarya, şık tasarım (kişiye göre değişir tabi), AMOLED ekran ve akıcı bir Android deneyimi isteyenler için kesinlikle önerebileceğim bir cihaz.

Umarım almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı