Rehber Optiscaler (DLSS to FSR FG), yeni kare oluşturma modu, ücretsiz yöntem

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere DLSS FG to FSR 3.1 yani OptiScaler modunu oyunlara nasıl entegre edeceğinizi anlatacağım.

Biliyorsunuz bu şekilde piyasada 2, biri ücretli olmak üzere çokta iyi çalışmayan ücretsiz bir mod vardı, ekstra olarak Lossless Scaling de bulunuyor. Aralarında en basit kuruluma sahip olan LS, fakat hem gecikmeyi çok yükseltiyor, hem de düşük FPS'lerde (örneğin 30-40) ghosting yapıyordu. Bunun üzerine OptiScaler çıktı karşıma.

OptiScaler nedir, ne değildir?​

OptiScaler'ın mantığı aslında çok basit. Normalde FG olmayan DLSS 2 gibi veya AMD FSR 3.1 entegre edilmemiş oyunlara Frame Generation yani kare oluşturma teknolojisini entegre ediyor. Mantık olarak diğerlerinden bir farkı yok, X2 FPS alıyorsunuz.

  • Kare oluşturma teknolojisi için FSR 3.1 kullanıyor.
  • Programdan FSR 3, FSR 2, Xess hatta örneğin RTX2000 gibi normalde FG desteklemeyen bir oyunda DLSS 3 açabilirsiniz.
  • Oyunun en az DLSS2 olmasına dikkat edin, yoksa kuramazsınız.
  • HUD/UI dalgalanmaları yok.
  • Gecikme neredeyse hiç yok.
  • FPS değerlerini MSI Afterburner gibi programlarla okuyabilirsiniz.

Kurulum​

Ben kurulumu Silent Hill 2 için yaptım ilk olarak, bu sebeple rehber bunu içeriyor. Diğer oyunlarda hemen hemen aynı yolu izleyeceksiniz.

  1. Öncelikle bunu indiriyoruz: https://github.com/cdozdil/OptiScaler/releases/download/v0.7.0-pre23/OptiScaler.v0.7.0-pre23.7z
  2. Daha sonra içindekileri boş bir klasöre çıkartın.
  3. DlssOverrides klasörüne girip, "DlssOverrides\EnableSignatureOverride.reg" dosyasını çalıştırın ve "Evet" butonuna basın.
  4. Daha sonra nvngx.dll dosyasının adını dxgi.dll olarak değiştirin, burası çok önemli.
  5. Daha sonra oyunun dosyalarında "nvngx_dlss.dll" adlı bir dosya aramanız gerekiyor. Bu dosya ya oyunun exesinin olduğu yerde olur yada SH2 gibi başka bir klasörde, örnek olarak SH2 için dosya bu konumda: SHProto\Plugins\DLSS\Binaries\ThirdParty\Win64
  6. Bu dosyayı bulduktan sonra bir kopyasını oluşturun ve bu dosyayı yedekleyin veya yedeklemeyin siz bilirsiniz.
  7. "nvngx_dlss.dll" dosyasının adını nvngx.dll olarak kaydedin ve oyunun exesinin olduğu yere kopyalayın. Örnek: SHProto\Binaries\Win64
  8. Yukarıda boş bir klasöre çıkardığınız OptiScaler dosyalarını da yine oyunun exesinin olduğu yere bırakın.
1729350926858.png


Örnek olarak işlemlerden sonra görünümü aşağı yukarı böyle olur. (Licenses ve DlssOverrides klasörlerini almanıza gerek yok.)

Bu işlemlerden sonra oyunu açın.

Oyun ayarları​

Oyunun grafik ayarlarından upscaling yöntemini DLSS olarak değiştirin, eğer DLSS yoksa işlemleri baştan yapın. Bir eksik veya hata yapmışsınızdır.

1729351113657.png


DLSS'i aldığınızda normalde olan FPS'den daha düşük alacaksınız ancak normal bir durum. Gördüğünüz üzere FG kapalı her şeyi full ayara getirdim ve ortalama 40-45 FPS alıyorum, tabii DLSS modundan öncesine göre bi 5-10 FPS kayıp var.

Ekran görüntüsü 2024-10-19 193953.jpg


Daha sonra klavyeden "Insert" tuşuna basın, bir menü açılacak.

1729356108422.png


Bu kısımda ayarlarımız var.

  • En üstten Xess, FSR seçebilirsiniz. FSR 3.1, Xess 1.3'e göre şu an daha iyi gözüküyor. Xess de çok fazla grafiksel hata var, en azından AMD kartta durum bu.
  • Frame Generation tikini açıyoruz.
  • Oyunda HUD/UI sıkıntısı varsa FG Hud Fix tikini açın, SH2 de mesela sorunu çözüyor. Hatta bazı oyunlarda 3D hud var biliyorsunuz(Callisto Protocol, Dead Space gibi) o oyunlar için ise sağındaki Extended kutucuğunu işaretleyin.
  • Kaliteyi arttırmak için oyun içinden "High Quality" seçili olsa bile yetmiyor diyen arkadaşlar, Ratio Override'ı DLAA seviyesine getirebilir, yani 1.000 seçeneğine. Ondan sonra oyunu kapatıp tekrar açmanız gerekli.
FG açtıktan sonra:

Ekran görüntüsü 2024-10-19 194522.jpg


Evet, arkadaşlar. Genel olarak bu mod bu şekildeydi. Daha çok fazla ayar var ancak en önemlilerini yazmaya çalıştım.
 
Bu videoda FSR olduğu görünüyor. Ama ben indirdim sadece 3X görünüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bildiğim kadarıyla FSR 4 sadece rx90xx serisini destekliyor hocam.
 
Sayfa kaldırılmış. Daha önce indiren varsa bir yere upload edip paylaşabilir mi?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı