Oracle VirtualBox uygulama açarken hata veriyor

jolly00

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, VirtualBox ile 2 adet sanal PC oluşturup içerisine W11 kurdum. Bir oyun içerisinde fazladan karakter oluşturabilmek için fakat oyun tarafı VirtualBox yani sanal makine üzerinden girişleri kapatmış bir çözüm aramaktayım. Sanal makineyi fiziki gösterebilme imkanım veya farklı bir çözüm yolu bilen varsa destek olabilir mi teşekkürler iyi sosyaller.

1743968617207.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya bir kaç tane yer var ama... Hepsine bakamadım. Microsoft forum çözümü mantıklı gelse de, deneme imkanım yok. Çözümü bulursanız paylaşır mısınız? Hepimizin başına gelebilir bu.

sanal pc içerisinde regeditten ekran kartı ismini değiştirip deneyeceğim olursa dönüş yaparım

sanal pc içerisinde regeditten ekran kartı ismini değiştirip deneyeceğim olursa dönüş yaparım
sanal pcde regedit üzerinden ismini bulamadım :D bunada bir el atar mısınız
Asım Demir dedi:
Regedit üzerinden CTRL+F ile ekran kartınızın ismini aratın ve çıkan her sonucu değiştirerek istediğiniz ismi yapın.
Ayrıca Regedit'te yapılan her işlem risklidir, sorun çıkması durumunda sorumluluk kabul etmiyoruz.
bununlada bir sonuç elde edemedim sanal pc ekran kartı ismi vboxsvga fakat ctrl+f ile çıkmamakta

Son düzenleme:
Öff bu sorun, uzak masaüstü oturumunda (TS) açıldığını algılayıp da çalışmayan yazılımlar gibi bir dert anlaşılan. Haydi onlarda çare var, TS olmayan bir uzak bağlantı istemci/sunucu kullanılınca sorun çözülüyor da...

Burada, VM'de olduğunu nasıl anlıyor, onu bulmak lazım.
Umalım ki bu kısım, sizin de çeşitli lokasyonlarda aradığınız üzere, bir konfigürasyondan ibaret olsun.
Vs.

VirtualBox kullanıcı forumlarına mutlaka bakın, hatta sorun.
Bazı aksi tipler şu yazabilir: "Yazılım geliştiricisi bunu engellemişse, bunu aşmaya çalışmak yasal değildir".
Kulak tıkayın, tartışmayın onlarla.

Ve...
Çok kötü bir fikrim var.
VirtualBox bir type-2 hypervisor/sanallaştırıcı ya.
Type-1 bir hypervisor (bare-metal üzerinde çalışan) deneyin.
Boşta makinanız yok, tamam.
Bir VM kurun, VirtualBox... VMWare... Hyper-V... Windows'un Linux desteği... ile. Bu sizin bare-metal yani işletim sistemsiz makinanız olsun.
Buna Hyper-V için Windows, ya da GEMU/KVM için Linux, ya da Proxmox, ya da XenProject kurun. VM içinde salt type-1 hypervisor'ınız olsun.
Bu hypervisor'a önceden VirtualBox'a kurup oyunu çalıştırmak istediğiniz Windows'u kurun.
Takla üstüne takla ama... Nested VM belki şaşırtır onu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı