Origin'den Oyun İndirirken CPU Kullanımı Çok Yükseliyor

Bence olmaz. İsmi belirsiz bir uygulama işlemciyi kullanmış olsaydı virüs olurdu ama Origin kullanıyor. Hocam bilgisayara geçtiğimde Origin'i açarım işlemci kullanımına bakarım size bildiririm durumu.

Virüsten dolayı oluşacağını sanmıyorum. Origin oyun indirirken HDD'yi kullandığı için CPU'ya da ek bir yük bindiriyor olabilir. Gerçi işlemcinin eski olması da bu duruma bir etken.

Edit: Bu da benim sistemden bir görüntü. Tabii Origin ile download yapmıyorum, Steam ile yapıyorum. FX8350'de oluşan CPU yükü %3 ile %1 arası değişilik gösteriyor. 8350 ile E6500 arasındaki performans farkını hesaba katarsak E6500'a binen yük normal gözüküyor.

download.png

Tarama yaptım fakat bir sonuç alamadım virüs yoktu. Birde işlemcinin üzerindeki termal macunun kurumuş olması da işlemciyi etkiler mi acaba? Bilgisayarın işlemci fanını çıkarmıştım, ve şöyle bir görüntüyle karşılaştım :D

10858634_1761479844077294_2461063567118982686_n.jpg

Kasa içi temizliği yapıp üstünde ki macunu temizleyip yeni bir macun sıkarak yenileyebilirsin. Tabii fanın stok fan olduğu macundan belli oluyor. Fanı da temizlersen en iyi ihtimalle yaklaşık 10 derecelik bir soğuma meydana getirebilirsin.

Ek bir bilgi vermek için konuyu cevaplıyorum. Origin optimizasyon sıkıntısından dolayı aşırı şekilde işlemci tüketimine sahip. FX8350 üstünde Battlefield 4 download'ı sırasında %17 ile %20 arası değişen CPU kullanımına sahip. Gereksiz yere fazladan işlem gücü harcıyor yazılım.

origin_cpu.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı