Orijinal olmayan adaptör kullanımı problem oluşturur mu?

Ucuz ve yavaş şarj eden adaptörler.

Örneğin Syrox.
Syrox gibi fason üretim, hepsi birbirinin klonu olan ucuz şarj aletlerini kesinlikle kullanmayın. İnternette Syrox gibi ucuz şarj aletiyle iPhone'u kapanıp bir daha açılmayan çok örnek gördüm. iPhone özelinde şarj entegresini yakıyor. Ugreen, Belkin, Spigen, Anker gibi markaların adaptörleriyle sorun yaşamazsınız. Ucuz adaptörle, iyi bir markaya ait adaptörün içini açıp devre tasarımını görseniz, elektronikten anlamanıza gerek kalmadan ucuz adaptörü evinize sokmazsınız zaten.

Yan sanayi ya da markasız adaptörlerin prizden çekip telefona verdigi akim stabil olmadıgı icin, anlik düşük ve cok yüksek akim verebileceğinden telefonu patlatabilir(kısa devre baaaabinda)

Orijinal olmayan adaptör ile kulaklık telefon vb. şarj edersek uzun vadede sıkıntı yaratır mı? Ne gibi sıkıntılar yaratır?
İlla da kendi telefon markanızın adaptörünü kullanmak zorunda değilsiniz ancak ucuz markalı ürünlere dikkat etmeniz gerekiyor.

Ucuz elektroniğin en büyük problemi kalite kontrol sürecinin ya önemsenmemesi ya da hiç var olmamasıdır. Karşınıza çıkan "adaptör alev aldı, telefon şarj girişi yandı" tarzı haberler genellikle bu kalite kontrol sürecinde saptanamayan sebeplerden oluyor.

Cihazınızın sağlığı için bilindik ve itibarlı markalardan alışveriş yapmanızı tavsiye ederim. UGreen öneririm.

Önermem ben, kararlı bir iletim sağlamadıkları biliniyor. Uyduruk marka adaptörlerin.

3. parti bir firma denirse Spigen, Anker, Mcdodo veya Baseus da 3. parti bir firma ama eskiden telefon yanlarında çıkandan daha çok güveniyorum bu markalara. Ondan dolayı sordum.

3.parti olarak Mcdodo öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı