Orijinal şarj aleti kullanmamak bataryaya zarar verir mi?

SHER-LOCKED

Megapat
Katılım
26 Ekim 2017
Mesajlar
7.806
Makaleler
2
Çözümler
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar M30S cihazımın şarj aletini dayimlarda unuttum şimdilik üzerinde bir şey yazmayan bir şarj aleti kullanıyorum. Şarj olurken krizden fısıltı geliyor fakat şarj oluyor. Bir de şarj ucu yamuk ve şarjı bir tık hızlı bitiyormuş gibi geliyor. Bataryaya kalıcı zarar verir mi? Bir surleigini böyle idare edebilir miyim?
 
Hocam her şarj aletinin verdiği amper değeri farklı olabilir. Bataryanın yapısını bozabilir, genelde bir şey olmaz ama risk her zaman var. Şöyle düşünün bir insana kan verilecek mesela bazı gruplar bazılarından alabilirken diğerlerinden alamıyor. Eğer alırsa ölüme kadar gidebiliyor. Yani örnek saçma gelmiş olabilir ama ben böyle betimledim.
 
Sponsored by Syrox. 😄
Şöyle bir şey var şimdi. Senin o aldığın çakma aletin verdiği elektriğe senin telefon dayanamayabilir. Fazla elektirk verir. Falan filan yani. Bunlar hep bataryanın ömründen götürür. Ben o yüzden şarj aletime gözüm gibi bakıyorum.
 
Hocam her şarz aletinin verdiği amper değeri farklı olabilir. Bataryanın yapısını bozabilir, genelde bir şey olmaz ama risk her zaman var. Şöyle düşünün bir insana kan verilecek mesela bazı gruplar bazılarından alabilirken diğerlerinden alamıyor. Eğer alırsa ölüme kadar gidebiliyor. Yani örnek saçma gelmiş olabilir ama ben böyle betimledim.
şarj 😁
 

Yeni konular

Geri
Yukarı