Orijinal Windows 7 indirme linkleri

İşi bilmeyen adam gelip biliyormuş gibi konuşuyor ya şurada... :D

ISO'yu indirirsin güzel kardeşim, SHA kontrolü yaparsın. İnternette arattığında görürsün orijinal mi değil mi diye. Burada ihtimaller konuşuyorsa alın size kesin sonuç.

Escrow diyor o nedir?
Deneme sürümü gibi bir şeymiş. Ben de duymamıştım pek.
 
Bu linkler orijinal ISO değil diye biliyorum. Bir makalede okumuştum, Microsoft'un güncellemeleri entegre edip telemetrileri açtığı sürümler idi galiba. Linkini bulup atacağım


Linkleri bulmadan önce windows 7 ultimate lisans almıştım, internette dolaşan her iso denedim bir türlü key etkinleşmedi son olarak paylaştığım lisansı denediğim de lisans anahtarını kabul etmişti
 
Escrow diyor o nedir?

Insider gibi ama geliştirilmesi durdurulmuş, test aşamasındaki hali
Linkleri bulmadan önce Windows 7 Ultimate lisans almıştım, internette dolaşan her ISO denedim bir türlü key etkinleşmedi son olarak paylaştığım lisansı denediğim de lisans anahtarını kabul etmişti.

Normalde sorun çıkmaması lazım, doğru yerden indirdiğinize emin misiniz?
 
Hayatınızda hiç Windows 7 kullandınız mı? O uyarı etkinleştirilmemiş Windows 7'de çıkıyor.

Şahsi fikrim Microsoft linklerinden indirmenin daha güvenli olacağı yönünde. Enes bey, konusunu alternatif olarak Microsoft linklerine ekleyerek güncelleyebilir.
Microsoft, sunucularından kaldırdı SP1 linkleri. Bulabiliyorsanız bize de veriniz.
 
Son düzenleme:
Hayatınızda hiç Windows 7 kullandınız mı? O uyarı etkinleştirilmemiş Windows 7'de çıkıyor.

Microsoft, sunucularından kaldırdı SP1 linkleri. Bulabiliyorsanız bize de veriniz.

Aslında kaldırmadı, sadece erişimini kısıtladı


Çeviri: (translate'den çevirdim :D)

Microsoft, 2020'nin başlarında bu ürünler için desteği kesmeden önce, bu muhtemelen Windows 7 ve Office 2010 indirmelerini almak için son şans olacaktır.

1 Ekim 0:00 UTC'den itibaren, sunucudaki indirme veri tabanı her ayın ilk gününde sıfırlanacaktır. Daha sonra, tüm lisanslar bitene kadar, talep edilen her ne olursa olsun, ilk gelen ilk hizmet esasına göre saatte bir bağlantı oluşturacağız. Veri tabanı daha sonra bir sonraki ayın ilk gününde tekrar sıfırlanır ve indirmeler bir süreliğine tekrar sağlanabilir.

İndirme isteğinde bulunmak, aşağıdaki dört durumdan biriyle sonuçlanabilir:

1. İstenen dosyanın bağlantı oluşturma lisansı şu anda mevcut ve sunucudaki son bağlantı oluşturma işlemi bir saatten daha uzun bir süre önce gerçekleşti ---> yeni bağlantı oluşturma denenecek ve başarılı olursa indirme sağlanabilecek.

2. İstenen indirme talep edildi ve son 24 saat içinde oluşturuldu ---> önbelleğe alınmış indirme bağlantısı sağlanacak (önbelleğe alınmış indirmeler, indirme aracında yeşil bir yazı tipiyle gösterilir).

3. Ürün için tüm lisanslar kullanılmış ---> veri tabanı sıfırlandıktan sonra tekrar gelin ve gelecek ay tekrar deneyin.

4. İstenen dosyanın bağlantı oluşturma lisansı şu anda mevcut, ancak sunucu son bir saat içinde farklı bir ürün için başka bir bağlantı oluşturma işlemi yaptı ---> geri gelip bir saat içinde tekrar deneyin ve herkesten daha hızlı olun.

Özet: Her ayın başında sadece birkaç kişi dosyayı indirebilecek, bu yüzden hızlı olmak lazımmış. Ayın geri kalanında ise sonraki aya kadar dosya indirmesi yapılamayacak
 
İçinde malware olabilir ama yine de siz bilirsiniz.

Microsoft'un SHA değerleriyle birebir uyumlu. SHA1 ve SHA256 olmak üzere tüm hash doğrulaması yapıldı ISO'lara. Kullananlar tarafından iyi geri bildirimlerde bulunuldu. Hash değerlerinin tutması bile tamamen yeterli olmasına rağmen tek tek sanal makinede denendi. Sizce içine bir şey entegre etsek hash değerleri değişmez miydi? O kadar çok kötülemişsiniz ki mesajlarınıza yanlış bilgi dahi verilebilir. SHA tutuyorsa ISO orijinaldir, bu kadar. Şimdiye dek farklı farklı forumlarda kaynak olarak paylaşılması da cabası.

Koca koca forumlar şahsıma ait Windows 11 ISO linkini dahi alıp kendi sitelerinde direkt olarak paylaşıyorlarsa burada kesinlikle bana karşı oluşan bir güven var. Güvenmeyen indirmeyebilir, tutan yok :)
 

Geri
Yukarı