Orijinal Windows 8'den Windows 8.1'e geçmek

Şu anki RAM tüketimim.
1604687412402.png

4GB RAM.

Yaptığınız gerekli ayarlar nedir acaba? HDD ile Windows 10 1909 sürümünü kullanıyorum boşta 2GB RAM tüketiyor ve saçma sapan %100 disk sorunlarıyla karşılaşıyorum. Windows 8.1 yükleyip hiç uğraşmadan tertemiz kullanmak varken her güncellemede ayrı sorun çıkaran bomboş işletim sistemini kullanmam açıkçası.
Windows 10'u yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum.
Şu ana kadar bir kere güncelleme sorunu yaşamadım.
2004 sürümünde başta sorun var diyorlardı, 1 hafta sonra çözüldü.
Ben ise asla denk gelmedim, Windows 10 varken de başka kurasım gelmiyor.
Bu konuya da bakabilirsiniz.

Ustam tamam da bedavaya vermiyor?
Kurulumda ürün anahtarı sorarsa 8.1 CSL generic key (Y9NXP-XT8MV-PT9TG-97CT3-9D6TC) gireceksin. Kurulum sonunda ürün anahtarı sorarsa satın almış olduğun ürün anahtarını gireceksin. Kabul etmezse yönetici olarak komut istemini açıp slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX (X'ler ürün anahtarı). Windows ürün anahtarının kaydedildiğini gösteren mesaj penceresi çıkardıktan sonra Bilgisayar ayarlarından etkinleştirme işlemini başarıyla tamamlayabilirsin.
s8.gif

alıntı-https://forum.donanimhaber.com/windows-8-key-ile-windows-8-1-kurabilirmiyim--103915509

Artık bunla ilgili bir sürü konu açtım ne zaman açsam Windows 10 sohbeti başlıyor konu gidiyor. Şunu söyleyeyim Windows 10 yazmayın. Sorum orijinal Windows 8 ile Windows 8.1'e nasıl geçerim? Windows 8'e mağaza desteği kalktığı için güncelleme ile geçemiyorum. Nasıl yapacağım desteğe ihtiyacım var ama şu Windows 10 diye ölenler yüzünden konularım patlıyor. Windows 10 diyecekseniz mesaj yazmayın konu patlamasın.

Hocam selamlar tek sorun uygulamalar silinir.
Şimdi Microsoft kendi sitesinden Windows 8.1 ISO yükle oradan ISO dosyasından çıkart USB atmana falan gerek yok oradan setup çalıştır yükselt seçeneğini seç özel dosyalar ve ayarlar ile yükseltirsin ama uygulamalar gider :(

Hocam selamlar tek sorun uygulamalar silinir.
Şimdi Microsoft kendi sitesinden Windows 8.1 ISO yükle oradan ISO dosyasından çıkart USB atmana falan gerek yok oradan setup çalıştır yükselt seçeneğini seç özel dosyalar ve ayarlar ile yükseltirsin ama uygulamalar gider :(
Evet bu olabilir. Kurulum ekranında "bu bilgisayarı yükselt" seçeneği vardı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı