Orijinal Windows'a format sonrası tekrar orijinal olarak kullanmak

Nazmi Emre

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben laptopuma format atacağım ve şu an kullandığım Windows orijinal. Bu orijinal Windows'u nasıl format attıktan sonra da kullanabilirim?

Kendisi otomatik olarak etkinleştirme yapar hocam. Mevcut Key anakarta işlenir. Endişelenmeyin.

Merhabalar ben laptopuma format atacağım ve şu an kullandığım Windows orijinal. Bu orijinal Windows'u nasıl format attıktan sonra da kullanabilirim?

Kurulum esnasında Windows 10 lisansınız otomatik tanınacaktır. Bir sorun olmaz.

Kendisi otomatik olarak etkinleştirme yapar hocam. Mevcut Key anakarta işlenir. Endişelenmeyin.

Microsoft hesabım yok ve Retail Key alacağım. Anakarta yazılır mı?
Eğer OEM Key ise anakarta işlenir ve formattan sonra etkinleştirilir. Ama dijital ve Retail lisans ise sizin girmeniz gerekecek.

Retail Key anakarta yazılıyor diye biliyorum?

Biosta gömülüyse sıkıntı çıkmaz ama sen bilgisayarddan ayarlara girerek fotoğrafını al işine yarar.

Eğer OEM key ise anakarta işlenir ve formattan sonra etkinleştirilir. Ama dijital ve retail lisans ise sizin girmeniz gerekecek.
Hocam ben de OEM key kullanıyorum, 30₺'ye almıştım. Orijinal ancak yasal değil diye duydum doğru mudur? Bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

Hocam ben de OEM key kullanıyorum, 30₺'ye almıştım. Orijinal ancak yasal değil diye duydum doğru mudur? Bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Hocam bu devirde kim orijinal kullanıyor ? Kullananların %90'ı sahte windows.
edit : pc aldıklarında win 10 gelenler hariç

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı