Orta seviye kullanıcı için Linux dağıtımı önerisi

Manjaro yüklüyorum şu anda. Önerilen bazı dağıtımların kurma kısmı biraz yorucu geldi, bir süre Manjaro kullanıp iyice bu tabanı kavrayıp ardından saf Arch kuracağım. Hem de Arch'ın kurulma kısmıyla ilgili daha fazla bilgi edinirim. Çünkü Arch'ı kuran kişilerin videolarını izlerken işkence gibi geldi :D
 
Arch'a gecmeye karar verdiginde once sanal makinede denemeler yapip sonra ana makinene kurmani oneririm, hiç alismadigin bir kurulum stiline bir anda atlayinca cok sasirabilirsin.

Evet, sanırsam dediğiniz gibi yapacağım. Şu ana kadar kullandığım tüm dağıtımların kendisine ait otomatik basit bir kurulum aracı vardı. Ancak Arch'a baktığımda her şeyi elle yazarak yapıyorsun ancak sanırsam Arch'ı farklı kılan şey de tam olarak bu. İstediğin şeyi kurabiliyorsun ama bu kurulum stiline yabancı birisi için tamamen işkence gibi geliyor. Manjaro'da bir süre geçtikten sonra sanal makine ile ilk denemelerimi yapar ve işi biraz çözdükten sonra da ana makineme kurarım. Umarım güzel deneyimler elde ederim.
 
Manjaro'dan yazıyorum şu anda, daha önceden de denediğimde yine driver kurarken sıkıntılar olmuştu. Tekrardan aynı sorunları yaşıyorum sanırsam farklı bir Distro'ya atlayacağım tekrardan. Yani farklı önerileriniz varsa hala açığım.

Kullandıysanız düşünceleriniz neler dağıtım hakkında?
 

O da aklımda şimdilik biraz Arco'da takılacağım gibi. Kullanışlı geldi herhangi bir sorun yaşamadım şu anlık.
Yükleme yaparken Manjaro'da Install with proprietary drivers diye bir seçenek vardı. Onunla mı yüklediniz?
Ne yalan söyleyeyim şu an gerçekten hatırlamıyorum, ama muhtemelen öyle bir seçenek varsa kullanmışımdır. Dediğim gibi şimdilik Arco'dayım hoşuma gitti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı