Orta ve profesyonel seviyede multimetre önerisi

Yasin_R

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2017
Mesajlar
243
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçem ortalama 300 TL civarında. Elektrik-elektronik bölüm öğrencisiyim. 2 yılımı 30 TL'lik bir multimetre ile geçirdim ve artık profesyonel bir şeyler bakıyorum. Kondansatör vs. ölçebilen, çengelli probu olan gibi gibi. Ne önerirsiniz? Kullanan arkadaşların tavsiyelerine özellikle bekliyorum. Ayrıca bildiğim kadarı ile Uni-T marka multimetreler var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ama zannedersem kimsenin bu konu hakkında fikri yok :/
Fikri olanlar var hocam da foruma girmeye zaman bulamıyorlar. Şimdi size başka bir forum önermek isterim ama banlıyorlar. Yani arkadaş için öneriyorum kendi forumum değil.
İnternete elektrik forumu yazın 2. veya 3. sırada çıkar. Xenfero kullanıyor bu foruma benziyor zaten. Orada konu açabilirsiniz deneyimli insanlar var. Bu forumda da elektrik elektronik mühendisi olarak @Yeni Teknik Sembol @bilgekaan99 ve @SideWinder var diye biliyorum. Onlar yardım edebilirler belki. :)/SPOILER]
Yukarıdaki arkadaşın attığı multimetreler fiyatına göre gayet iyi bence özellikle 2. olan. Yani otomatik olması önemli değilse ikinci olan da iş görür sonuçta aynı işi yapıyorlar. NCV özelliği de varmış. Ben transistör ile ayrı olarak yapmıştım ama dahili olması daha güzel.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Merhaba. Aradığınız kriterlerde, orta-profesyonel skalada tavsiye edip sürekli kullandığım multimetre markası, modeli olarak;

LCR metre olarak da orta-profesyonel skalada satın alıp kullandığım;
cihazlarını sürekli kullandığım için tavsiye edebilirim. Kartal otomasyonda alttaki UNIT-T UT603 LCR metresinin ürün kullanım ve tanıtım videosu da mevcuttur.

Multimetre ile LCR'nin belli başlı farkları; multimetrelerde profesyonel elektrikçiler ağırlıklı olarak düşünülüp AC volt/DC volt/mA/A/HZ/Sığa/diyot/sesli omaj/transistör ölçümü gibi elektrikteki fiziksel büyüklükler skalada yer alıp ölçülebilir. LCR metrelerde ise amatör ve profesyonel elektronikçiler daha ağırlıklı düşünülüp diyot/transistör/bobin (henry)/sığa (mF,nF)/omaj 200 ohm-200M gibi bobin, kondansatör, omaj ölçümü gibi büyüklükler ölçülür. Multimetrelerde kondansatör ölçümü, transistör ölçümü genellikle bulunurken LCR metrelerde bobin (henry) ölçümü ek olarak bulunmasına rağmen profesyonel elektrikçilerin mutlaka gereksineceği AC/DC voltaj ölçümü/şebeke frekansı/mA/A ölçüm değerleri genellikle bulunmaz. İki ayrı cihazı ayrı satın alışımdaki amaç Proskit multimetrede bobin (Henry) ölçümünün de ayrı bir skalada yer alıp bulunabilmesiydi.

Multimetre seçiminde Affansen'in de bellirtebildiği gibi "autorange" ve "true RMS" özelliğinin mutlaka bulunması, daha hassas voltaj ölçümlerinde ve seçilen kademelerde ise otomatik geçiş üstünlüğü (autorange) avantajının tercihen tercih edilmesini kesinlikle öneririm. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı