Ortak Game Pass hesapları ile alakalı Microsoft'un cevabı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere forumda Game Pass satışları var, bunlar ortak hesap mantığı ile çalışıyor. Bir Microsoft hesabı altında herkesin Game Pass'ten yararlanabilmesini sağlıyor. Geçenlerde biri bu satışları da dahil ederek sözleşmeye aykırı olduğundan bahsetmişti, ben de bu konuya nokta koymak üzere, Xbox ile iletişime geçtim. Fotoğraflardaki konuşmayı okuma zahmetine girmek istemeyenler için kısa cevap, Microsoft/XBOX bunu dert etmiyor. Oyun paylaşma, ücret karşılığı veya değil, Microsoft tarafından tamamen kabul edilebilir. Konuşmanın biraz daha devamı da mevcut ama onu koymaya gerek duymadım. Umarım kafasında soru işareti olanlara cevap olmuştur.

8E76D43D-ADE1-4F23-9B34-EDA93AF83A99.jpeg

C2CD0620-BF85-4EA1-9542-AD8B53DBAB28.jpeg

18B8AAE0-BB50-4A95-9B77-EFBF74380EA8.jpeg

5779D82D-F563-46BB-BB0D-699700A78D0B.jpeg

780B0F2A-B8DB-4989-8E94-3A2E5334F0A1.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'de de yasak ama Steam de dert etmiyor. Bir biz yapıyoruz bir de Ruslar yapıyor bunu ve genele kıyasla çok düşük bir kitle. Sözleşmeye aykırı olmasa bile etik ihlali var. Korsan oyunda yalnızca sen üreticinin hakkını vermiyorsun. Bu da etiğe aykırı. Ama burada satıcının kazanması gereken parayı sen kazanıyorsun. Belki de satıcıdan daha çok kazanıyorsun. Ekstra double ultra plus etik ihlali.

Steam'de de yasak ama Steam de dert etmiyor. Bir biz yapıyoruz bir de Ruslar yapıyor bunu ve genele kıyasla çok düşük bir kitle. Sözleşmeye aykırı olmasa bile etik ihlali var. Korsan oyunda yalnızca sen üreticinin hakkını vermiyorsun. Bu da etiğe aykırı. Ama burada satıcının kazanması gereken parayı sen kazanıyorsun. Belki de satıcıdan daha çok kazanıyorsun. Ekstra double ultra plus etik ihlali.
Microsoft yasak değil diyor zaten. Aile paylaşımı sistemi var, oyun paylaşmaya da izin veriyorlar. Hatta öyle ki, “XBOX’un özelliklerinden biri oyun paylaşımına izin vermesi” diye yazmış destekteki arkadaş. Korsanla orijinali ayıran şey yapımcının rızası olup olmaması. Steam izin vermiyorsa demek ki o oyunu öyle kullanmamanız gerekiyor. XBOX izin veriyor, demek ki sıkıntı yok. Bu kadar basit.

Apex Legends’ı bedava oynuyorum diye, veya hesap satımına izin veren bir oyunda hesabımı sattığımda üreticinin hakkını vermemiş mi oluyorum yani? Cidden bu mu kurduğunuz mantık? Bence bu, sizin korsan kullanmanızdan kaynaklı iç rahatlatma mekanizmanız. Kullanmanıza dediğim bir şey yok ama, sizin mantığınız bedava dağıtılan bir şeyi alınca hırsızlık yapıldığına kadar gider. Veya zamanında aldığım bir şeyi daha pahalıya satıyorsam etik ihlalinde bulunuyorum size göre. Yani ne diyeyim ki.

Ya da ikinci el bir şeyi satmak da üreticinin cebine para götürmüyor diye etik değil diyebilirsiniz. Microsoft, eğer ihlal olsaydı, ihlal var diye söylerdi ki bunu da sordum. Aldığım cevap ortada. Gerisi sizin kendi vicdanınızı ferahlatmak için diyeceğiniz şeyler.

Son düzenleme:
Adam senin satmana izin mi veriyor sence bunu mu çıkardın? Ben bir ürünü geliştireyim, üreteyim ve bir kişiye satayım. O sattığım bir kişi 10 kişiye daha satsın. Böyle bir mantık olabilir mi? Düpedüz hırsızlık.

Adam senin satmana izin mi veriyor sence bunu mu çıkardın? Ben bir ürünü geliştireyim, üreteyim ve bir kişiye satayım. O sattığım bir kişi 10 kişiye daha satsın. Böyle bir mantık olabilir mi? Düpedüz hırsızlık.
Ya hocam siz kendinizi rahatlatmaya çok çabalamayın. Korsan kullanıyorum diyin geçin , gerekçelendirmeye gerek yok. Yani çok saçma duruyor burdan. XBOX satıma izin veriyor diyorum, durumu anlatıyorum, sanki siz Microsoft yetkilisiymişiniz gibi kendi kafanıza yorum yapıyorsunuz. Ortada korsandan bahseden de olmadı, siz direkt girip ama korsanda böyle diye savunma yapmaya başladınız. Suçlu hissediyorsanız kullanmayın, konuyla alakasız da yorum yapmayın lütfen.

Nerede diyor satmaya bile izin verdiğini? Cümleyi gösterir misin?

Kendi yanlışınıza kılıf bulmaya çalışıyorsunuz. Ben zaten gerektiğinde korsan kullanıyorum ve imkanı olmayan da kullansın diyorum. Ama gelip de adamların ürününü satmak apayrı bir hırsızlık.

Nerede diyor satmaya bile izin verdiğini? Cümleyi gösterir misin?

Kendi yanlışınıza kılıf bulmaya çalışıyorsunuz. Ben zaten gerektiğinde korsan kullanıyorum ve imkanı olmayan da kullansın diyorum. Ama gelip de adamların ürününü satmak apayrı bir hırsızlık.
Yahu belli zaten korsan kullandığınız. Ben de kullandım, imkanı olmayan kullansın diyorum. Sizin yaptığınız bildiğin korsanı yüceltmek başka bir şey değil. Yetkiliye hesap satın aldım, bu durum XBOX tarafından kabul edilebilir mi diyorum, yetkili de bana “oyun paylaşımı XBOX’ın ana özelliklerinden biri” diyor. Üstüne de ”completely fine“ yazıyor. Çocuk gibi anlamamazlıktan mı geleceksiniz, yoksa aynı şeyleri bin kere yazayım mı? Bu konuşmadan aksi mana çıkarmaya çalışmaya diretecek kadar inatçı olunmaz ya. Cümle göster diyorsunuz, diyaloğu düzgün yorumlasanız anlaşılacak zaten.

Yanlışa kılıf bulmaya çalışan sizsiniz. Ben korsandan bahsetmemişken, gelip korsanı ortaya atıp konudan bağımsız tartışma çıkartan sizsiniz, gelip bakan herkes de kimin yanlışına kılıf bulmaya çalıştığını anlar. Tekrar aynı şeyleri yazmayın diye konuşmanın devamını da atayım da şu muhakeme yeteneğinden yoksun analojilerle bana gelmeyin.
07A87529-8982-44A3-A115-1D28260800D9.jpeg
3FE57CE2-8B90-4A09-A59A-71056723B38A.jpeg
95A441A8-C2F3-40C7-A988-F4F067E2EC57.jpeg

DFFE02F9-0E88-4DDD-9364-BB5096EBD8FC.jpeg

Adam hesap paylaşımına okey diyor. Satışına okey demiyor. Hesabı parayla ortak kullanım yapabilirsiniz dediği yer nerede? İngilizcem mi yok acaba? Korsan kullanmaktan çok daha büyük hırsızlık bu. Emek hırsızlığı da değil direkt adamın cebine gitmesi gereken paranın hırsızlığı.

Senden daha az korsan kullandığıma eminim gel sayayım: IDM korsan, WWE 2K15 (satışta değil) korsan. Başka da korsan yazılımım yok. Yıllarca korsan oynadığım oyunları da sonradan da olsa satın alıyorum. Yargılamadan önce düşün biraz. Mesele korsancılık falan değil. Mesele hem kazanmamanız gereken parayı kazanıp hem de üstüne hak iddia etmeniz.

1625644343047.png

Adam hesap paylaşımına okey diyor. Satışına okey demiyor. Hesabı parayla ortak kullanım yapabilirsiniz dediği yer nerede? İngilizcem mi yok acaba? Korsan kullanmaktan çok daha büyük hırsızlık bu. Emek hırsızlığı da değil direkt adamın cebine gitmesi gereken paranın hırsızlığı.

Senden daha az korsan kullandığıma eminim gel sayayım: IDM korsan, WWE 2K15 (satışta değil) korsan. Başka da korsan yazılımım yok. Yıllarca korsan oynadığım oyunları da sonradan da olsa satın alıyorum. Yargılamadan önce düşün biraz. Mesele korsancılık falan değil. Mesele hem kazanmamanız gereken parayı kazanıp hem de üstüne hak iddia etmeniz.

Eki Görüntüle 1098856
Ya afedersiniz de. Ben kim daha az korsan kullanıyor diye yarış yapmaya sizin gibi meraklı değilim. Ne kadar oyununuz var hiç umrumda değil, kurduğunuz mantık çok saçma. Benden daha az da korsan kullanmıyorsunuz, onu geçin, çok incelemek isterseniz alın. Steam ID’m. Ubisoft hesabım, Epic hesabımı daha koymuyorum bile. Bunu da durduk yere dile getirmedim, sizin buraya atıp “bak bende orijinal var ehe“ demenizden kaynaklı oldu, haberiniz olsun, bundan da mağduriyet çıkarmayın.

Son defa, ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatıyorum, ister anlarsınız, ister anlamazsınız. Hesap satın aldığımı, bu hesabı kullanmanın etik olup olmadığını, sözleşme şartlarına aykırı olup olmadığını sordum, yetkili bana “XBOX’un en temel özelliklerinden birinin oyun paylaşımı olduğundan” bahsetti ve hesabı kullanmamda hiçbir sıkıntı olmadığından bahsetti. Sonlara doğru satın aldığım hesabı kullanıp kullanmadığımı sordu, ben de, ”hayır, o hesap altında kendi XBOX hesabımı kullanıyorum, o hesaba giriş iznim yok” dedim. Karşılığında yetkili, “hmm tamam o zaman demek ki oyun paylaşımı için, sıkıntı yok” dedi. Daha ben size bunu nasıl anlatayım bilmiyorum. Eğer satışta sıkıntı olsa bunu yetkili zaten söylerdi. Satışta sıkıntı olsa bu hesabı kullanmamamı, sözleşmeyi ihlal ettiğimi, satanın da ihlal ettiğini söylerdi. Konuşmanın genel gidişatından bunu anlayamıyor, illa “evet, hesabı satabilirsiniz” onayı arıyorsanız sizle konuşan insanlara baya sıkıntı yaşatıyor olmalısınız. Bu konu altında görüldüğü üzere.

Bir ürünü alıp, üreticiden daha fazla kazanmak hırsızlık değildir. Buna ticaret deniyor. Bedavaya sunulan ve oynadığınız oyuna, bu oyunu bedavaya oynuyorsunuz, korsan demekten farkı yok kurduğunuz mantığın. Ha tabii ki sizin içinizdeki vicdani duyguları tatmin ediyorsa böyle düşünmeye devam edin. Orası benim haddime değil. Fakat ortada hiç korsan muhabbeti yokken korsandan bahsedip, “mesele korsancılık değil” diyince inandırıcılığınızı yitiriyor, komik duruyorsunuz. Tavsiyem, gerek yok.

Satış yapan ben olmamama rağmen, bana satıcı gibi davranmanız zaten okuma becerinizin tezahürü. Evet, cidden İngilizceniz yok herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı