Ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı?

Bazı yerlerde dediğin lise kardeşim. Sen lise öğrencisi misin? Hayır. Sen ortaokul öğrencisisin, burayı baz alacaksın:

Madde 31, fıkra 2 madde b. Yönetmeliği açıp bir kez bile bakmamışsın. Bu attığım ilköğretim kurumları yönetmeliği. Birinci maddeyi de oku.

Dostum ikinci madde zaten orta okul ve imam hatip orta okulları adına yazılmış

(2) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında;

a) Öğrenci kendi yaş grubu içinde yetiştirilir ve bir bütün olarak değerlendirilir. Bu eğitim kademesi, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığına bakılarak elenecekleri bir dönem değil, öğretim programlarında öngörülen derslerin ve sosyal etkinlik çalışmalarının ortak katkısıyla ilgi ve yeteneği ölçüsünde yetiştirilecekleri bir dönem olarak değerlendirilir.

b) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ ten az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-5 Ders Yılı Sonu Şube Öğretmenler Kurulu Öğrenci Kişisel Değerlendirme Tutanağına yazılarak e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda, oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.

c) Kurul kararıyla sınıf geçen öğrencilerin puanları değiştirilmez. Okul kayıtlarına, "Şube Öğretmenler Kurulu Kararıyla Geçti" veya "Sınıf Tekrarına Karar Verildi"

Konu sahibi arkadaş da zaten ortaokul, konuyu dikkatli okumuyor musunuz?

Sorun oluşturmaz. Özürsüz 20 günü geçmesin, yönetmelikte öyle yazıyor. Sen attığımı okumuyorsun ki. Ben ne yapayım?

Konu sahibi arkadaş da zaten ortaokul, konuyu dikkatli okumuyor musunuz?

Hocam benim mesajıma şök ve sınıf tekrarı dışındakiler yanlış onlar lisede oluyor derken genel konuştuğunuz için ben not puanından ve devamsızlıktan kalma olmadığını söylediğinizi düşünmüştüm benim hatam kusura bakmayın .

Kaldı ki lisede ŞÖK yok zaten. Doğrudan kalırsın.

Yanlış biliyorsunuz. Attığım maddeyi tam okusan kalma ya da geçme olduğunu göreceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı