Ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı?

slmbenrıfkı

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: Zalman i3

Anakart: PRIME B460M-K

CPU: İ5 10400F 6 çekirdek

Ram 1: Kingston 8GB Hyperx 2133MHz
Ram 2: Corsair VENGEANCE LPX 8GB 2133MHz

GPU: RX 570 8GB 256-bit

PSU: Sharkoon SHP650 V2 650 W

SSD: Toshiba TR200 480GB

HDD: Samsung 500GB (Piyasadan kalkmış modelini bilmiyorum.)

Kasa Fanı: ZA1225CSL (4 Adet)

CPU Soğutucu: Kule fan model bilmiyom
Meslek
Elektrik elektronik
Herkese hayırlı sabahlar. Kardeşimin 8. sınıfta 26 gün mazeretsiz devamsızlığı var. Sınıfta kalma gibi bir durum olur mu? Çünkü insan gidip müdüre kendini acındırmak istemiyor. Benim ortaokul zamanlarımda yoktu ama şimdi MEB değiştiği için ben de sizlere sorayım dedim. Yeni MEB'den sonra devamsızlıktan kalan var mı aranızda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese hayırlı sabahlar. Kardeşimin 8. sınıfta 26 gün mazeretsiz devamsızlığı var. Sınıfta kalma gibi bir durum olur mu? Çünkü insan gidip müdüre kendini acındırmak istemiyor. Benim ortaokul zamanlarımda yoktu ama şimdi MEB değiştiği için ben de sizlere sorayım dedim. Yeni MEB'den sonra devamsızlıktan kalan var mı aranızda?

Şok ten geciriyorlar bildiğim kadarıyla.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE

Yanlış bilgi: Ortaokulda devamsızlık sınırı sadece 20 gün özürsüzle belirlenmiştir. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19942&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Kağıt üstünde 10 özürsüz, toplamda 30 gün süreleri var ama genelde bırakmıyorlar buna rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
@falxxx, genelde ŞÖK ile geçiriyorlar da arkadaşın okulunun durumunu bilmediğim için net konuşmak istemedim. Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkı diye belirten arkadaşlar; bu kural lisede geçerli. Ortaokul öğrencilerinin devamsızlık hakkı 20 gün. Özürsüz 20 gün hakları var, özürlü ve toplam devamsızlık için de sınır yok. Özürsüz 20 gün ve üzeri sınıfta kalmalarına sebep olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı