Ortaokulda kalma var mı?

Benim 8.sınıfta 29 özürsüz 15 özürlü devamsızlık vardı. Annem sınıf hocamla konuşmaya gitti. Hocam da benim hakkımda "Devamsızlık yüzünden kalacak bir çocuk değil." demiş. Terbiyeliydim falan saygısız birisi değildim. Geçirdiler beni. Önemli olan terbiyeli saygılı dürüst olman. Tabii hiç sınavlara girmezsen kalabiliyorsun. Eğer 45 altı ortalaman varsa kalırsın. Çünkü bunu okul belirlemiyor direkt MEB seni bırakıyor. Ancak 45 üstü ortalaman varsa korkmana gerek yok sen sadece terbiyeli ol.
 
20 günden fazlaysa kalabilme ihtimalin var fakat 9 devamsızlık ile kalman imkansız.
Onda da MEB bırakmıyor. Şube öğretmenler kurulu karar veriyor 20'nin üstüne çıkarsa. Eğer terbiyeli çocuksa sırf devamsızlık yaptı diye genelde öğretmenler geçirmemezlik yapmaz.
 
Evet kalabilirsin, 20'den fazla özürsüz devamsızlık falan varsa 7. sınıfta kalakalırsın. 1 tanıdığım vardı tüm notları iyidi ama devamsızlıktan 7. sınıfta kaldı.
Sorun çıkartan terbiyesiz bir çocuksa sınıfta bırakmış olabilirler. Tabii her şeye rağmen yine kalınabiliyor evet. Rahatlamamak lazım. Kimi öğretmenler direkt geçirelim uğraşmayalım kafasındayken kimileri bırakabiliyor.
 

Geri
Yukarı