Ortaokulda saç yüzünden tehdit edildim

Ne alakası var. Son 10 yıla kadar öğrenci dediğin tertip ve düzenliydi. Ne olduysa son on yılda değişti. Ülkenin gelişmeme nedeni tüketen üretemeyen zihinlere sahip olmasıdır. Üniversite okumuyorsunuz daha orta okuldasınız. Öğrenci için bu bir baskı değildir. Ne hikmetse bu son nesil her şeyi baskı olarak algılıyor.

Tehdit veya hakarete bir yorum yapmadım. Bunu tasvip etmediğimi buradan anlamanız lazım. Fakat öğrenci tertipli ve düzenli olmalı
Hocam arkadaş zaten tertipli ve düzenli. Saçını her gün yıkıyor.

ilkokulOgrenciler_002.jpg

Bu resimden ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Sizin okuduğunuz dönemde hiyerarşi yok edilmemiş sanırsam bu yüzden eğitiminizi de yanlış almışsınız, o yüzden ki yazımınız bile yanlış.

Bugün öğretmenlere yapılan baskı eğitimsiz bir toplumun temellerinin atılmasına sebep oluyor. Bu dediğimi belki bir on sene sonra daha net anlayacaksınız. Ben okulda şiddet uygulansın, öğrencilere eziyet edilsin demiyorum. Fakat öğretmenlerin otoritesini bir hiç yaparsanız, sınıfa girdiğinde kendisini dinlemeyen öğrencilerle karşılaşır. Özellikle sınıfta kalma olayını kaldırdıktan sonra bu fitil ateşlendi. Şu an bu kadar işsiz mezun neden var düşündünüz mü? Eğitimin kötü olması mı? Şunu inkar etmiyorum eğitim sistemi hatalıdır. Ben size bu hatalı sistemin, hatalarından birini söylüyorum. Öğrenci okul bitirmek için okuyor. Kendini geliştirme, daha ileriye götürme amacı yok. Tek bir diploma ile her şeyin ayağına serilmesini istiyor. Bu satırları vasıfsız bir gözlemci olarak yazmıyorum. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde okullar, eğitim materyellerin sınırsız ve ucuz kullanıldığı kurumlardır. Öğrencilerin yapması gereken okullun imkanlarını sonuna kadar sömürmek olmalı. Fakat biz her zaman olduğu gibi işin kolayına kaçıyoruz.

Devletin en büyük hatası öğrenciye bu denli özgürlük vermesi oldu. Tek tip kıyafet, tek tip saç tipi her zaman iyidir. Düzeni ifade eder. Umarım bir gün eskisi gibi olur.
Devletin en büyük hatası ilk başta öğrenciyi tek tip yetiştirmekti. Dış görünüşüne kadar aynı olan bi' nesilden ne beklenirdi ki? Sizin gibiler çıkıyor işte, uzun saç yok, bol giyim yok. Bunlar kişinin kendini ilgilendiren şeyler, Cumhurbaşkanı bile karışamaz buna, devletin yaptığı düzgün şeylerden biri olma yolunda ilerliyor özgürlük vermesi.

Eğer böyle gitseydi, tek tip kafa yapısı da ortaya çıkacaktı. Ondan sonra görürdünüz gelişmiş Türkiye'yi.
Ne alakası var. Son 10 yıla kadar öğrenci dediğin tertip ve düzenliydi.
Son 10 yıla kadar öğretmenler gerçek manada Tanrı gibiydi, öğrenciler ise onların kölesi gibi görülüyordu.
Ülkenin gelişmeme nedeni tüketen üretemeyen zihinlere sahip olmasıdır.
Evet gelişmeme nedeni bu, tek tip dış görünüş beraberinde tek tip kafa yapısı getirdi.
Üniversite okumuyorsunuz daha orta okuldasınız. Öğrenci için bu bir baskı değildir. Ne hikmetse bu son nesil her şeyi baskı olarak algılıyor.
Buna hiçbir şekilde karışılamaz, öğrenci için bu bi' baskıdır. Hayatı boyunca istediği dış görünüşte olamayacağını düşünür ve dışarıdan bakıldığında tek tip dış görünüşe bakıyor gibi hissedersiniz. Bu bal gibi de baskıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı