Ortaokulda saç yüzünden tehdit edildim

Haksız olmasına rağmen hala velinizle görüşmek mi istiyor? Uyarılmasına rağmen? Cidden kafayı sıyırmış bu kadın.
Annem ile babam da ayrı geri kafalı zaten, saç benim kimseyi ilgilendirmez size ne ya?
Destek olan yok ki bana.

Bu sözü işitmiş bir arkadaşım vardı. "Hocam burası dingonun ahırı mı? Siz ne hakla böyle sözler kullanabiliyorsunuz?" gibisinden baya bir üstüne gitmişti hocanın. Hoca sonrasında baya özür dilemiş, aslında olayı uzatmak istese daha büyük boyutlara gidebilirdi ama istememiş.

Hocalarınız hangi çağda yaşıyor merak ediyorum ve bu duruma karşı şaşkın kesiliyorum. Ben hiçbir zaman böyle bir muameleye maruz kalmadım. Sakın ha saçlarınızı kestirmeyin. En doğal hakkınızdır. Gerekirse o berbat sözde ilim irfan yuvasından nakil aldırın.

Benim saçlarım hem uzun hem boyalı hem de alışılagelmişin dışında bir tarzda. Ayrıca kulağımda 3 tane delik var ve okula sık sık şortla giderim, okul kıyafeti almadım bile. Yönetmeliğe aykırı unsurlar olmasına rağmen bana laf etmezlerken sizin bu muameleye maruz kalmanız beni öfkelendirdi açıkçası. Bence ailenize ses etmeden Cimer'e yazınız.

Ya bu okulları ben anlamıyorum. Kimisi saç yüzünden disiplin yer kimisi telefon kimisi kılık kıyafet... Gerçekten çok mantıksız bir kurallar velet ortamından başka bir şey olduğunu düşünmüyorum okulun.

Baktım fakat nasıl yazacağımı bulamadım. Kadın 30 yıl önce ile bugünü karıştırıyor. Herkesin hakkıdır özgürlük. Herkes istenildiği gibi değil istediği gibi gözükmek ister.

Baktım fakat nasıl yazacağımı bulamadım. Kadın 30 yıl önce ile bugünü karıştırıyor. Herkesin hakkıdır özgürlük. Herkes istenildiği gibi değil istediği gibi gözükmek ister.

Başvuru yap bölümünü seçip bilgilerinizi yazınız. Onay kodu gelecek. Onu girdikten sonrasını zaten bulursunuz tam net hatırlamıyorum. Resmi bir dille güzel bir şekilde yazarsanız belki uyarılabilirler ancak çok bir etkisi olmaz. Daha önceki okulumda saç boyamla ilgili sorun çıkaran öğretmenlerime saçımdaki beyazlardan rahatsız olduğum için boyattığımı söylemiştim, sıkıntı çıkardılar. Cimer'e yazdım İl Milli Eğitim'e kadar gitti sonra ses seda çıkmadı. Nakil aldırdım sinirlenip.

İşin kısası muhtemelen İmam Hatip'te okuyorsun. Ailenin muhafazakar olduğunu belirtmişsin. Katlanmak yahut saçını kestirmekten fazla çaren yok. Ailene durumu anlatabilirsin. Öğretmenlerinin buna hakkı yok. Elinde makasla sana yaklaştı mı yoksa yalnızca tehdit mi etti? Bir de zayıflığın dolayısıyla dalga geçtiklerini belirtmişsin. Şamar oğlanına döndüysen bence oradan uzaklaş. O imaj bir daha düzelmiyor maalesef.
İmamhatipte okusa ne olacak? Peygamberimizin saçının da uzun olduğunu duymuştum.
İmam Hatip'te okumak çok maalesef epey şey değiştiriyor. İmam Hatip ortamı kötü bir ortam. Zaten bu tip bir okul açmak yeterince yobaz. Tıpkı felsefe öğretemeyeceğin gibi dini öğretemezsin. Din öğretilecek bir şey değil çünkü somut bir bilim değil. Sen buna inanacaksın öbürü kötü demek din öğreticiliğinden çok din tüccarlığıdır.

Normal okulda okuyorum, İmam Hatip'te asla okumam. Babam ile annem kadının kurallar doğrultusunda bunu istediğini sanıyor fakat kadın kendisi beğenmediği için bunu istiyor. Makasla yaklaşmadı fakat bunu önceden birkaç öğrenciye yaptı, bana bunu yapamaz hiçbir şekilde. Hayır, şamar oğlanına dönmedim. Kimse gelip böyle bir şey yapamaz, yapmaya çalışsa ben veya tanıdıklarım izin vermez. Ortaokul hayatım boyunca 1 kez kavga ettim onda da haklıydım ve zayıflığımla da alakası yoktu.
Yarın dersimiz var ve birkaç sınıfta "Ben sizi aşağılıyor muyum?" gibi sorular sormuş. Ne demem gerektiğine dair öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Sessizliğinizi koruyun, uğraşmayın bence. Gerçekten bilemedim böyle şeyleri artık eskisi kadar sık duymuyorum.

Çarşamba günü de sadece erkeklerin montunu çıkarmasını istedi. Ne zaman düzgünce şikayet edilecek bu kadın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…