Kestirmeyeceğim, bu kadar uğraşıyorum çünkü benim dış görünüşüm. Bu beni ilgilendirir, 4 yıl bana eğitim verecek kişiyi değil. Dersini dinliyorsam kapatır çenesini oturur, yeter saygı da bir yere kadar.Kestir gitsin, neden bu kadar uğraşıyorsun? Boş işler cidden.
Kadın deli, gerekirse mahkemelerde sürünürüm falan diyor. Annem beni tutar sanmıştım o da kestir diyor, kafayı yedirtecekler gerçekten. Pazartesi bir şey derse yaptığı her şeyi müdüre anlatacağım, bu olayda da tehdit ettiğini söyleyeceğim.CIMER'e şikayet ederim de o kurumdan korkarlar.
Yapmışlığı var, kimse ses çıkarmadıkça kendini korku verici bir şey sanmaya başladı. En az 20 senelik okul, yıllarca köle gibi davranılan diğer mezunların batırdığı şeyi ben neden düzeltiyorum anlam veremiyorum, böyle insanlar öğretmen olmamalı.Yok artık, lütfen ailenle konuş olamaz böyle bir saçmalık. Gelsinler okula konuşsunlar bu konuyu, hoca senin saçına karışıp zorla da kesemez.
Bugün bir kişiye daha vurdu, pazartesi gerçekten hepsini anlatacağım. Kavga da etti zaten bir öğrenciyle ve diğer öğretmenler, kavga ettiği öğrencinin tarafını tutuyor.Allah aşkına bırak o saçı kessin bir tane de arkadaşını al şahit olarak söyle ailene savcılığa gitsin. Sonra neler oluyor görsünÖzel haklara karışamaz.
Zaten bir öğretmen kadın, erkek fark etmez bir öğrenciye el kaldırıp ona vurursa karşı tarafın kendini savunmaya hakkı var. Öğretmene vurma hakkı var. Zaten o andan itibaren saldıran kişi "öğretmen" olmaktan çıkıyor. Savunan taraf karşı tarafı "tehdit" olarak algılar. Gerekirse Cumhurbaşkanı olsun, kendi mahrem alanına girdikten sonra mevcut tarafın hakları sabittir. Öğretmenlerin öğrenciyi tutması normal karşılanır ki helal olsun. Bazı öğretmenler gibi sırf meslektaşı diye haksız olmasına rağmen öğretmeni savunmuyor.Bugün bir kişiye daha vurdu, pazartesi gerçekten hepsini anlatacağım. Kavga da etti zaten bir öğrenciyle ve diğer öğretmenler, kavga ettiği öğrencinin tarafını tutuyor.
Saçım önceden omzuma yakındı ve toplayarak, günde bir duş alarak okula gidiyordum. İlk 1-2 ay hocalar ile uğraştım, daha sonra kestirmediğimi görünce bıraktılar. 1. dönemin sonunda, 15 tatil başlangıcında biraz daha kısa olacak şekilde kestirdim. Dağınık model kullanmak istedim ve bu şekilde kestirdim (özenti değilim, önceden saçım böyleydi, 8. sınıfa gidiyorum ve 5-6 Full böyleydi). O zaman hoca korkumdan kestiriyordum, bu sene kuralları okuyup saçım böyle gittim zaten okula. Hiçbir şey yoktu. Şimdi de yok fakat geri kafalı (mağara adamı) İngilizce hocam tarafından 2 arkadaşımla beraber tehdit edildim. Şu şekilde oldu:
Boyum çok hızlı uzadığı için zayıfım, montsuz durunca dalga geçiliyor ve gerçekten kötü hissediyorum. Ben de bu yüzden ders-teneffüs fark etmeden mont ile oturuyorum. Sıramın yanındaki cam ardına kadar açıktı, hoca bizi mont ile gördü ve kapatılmasını istedi, "Burak (sıra arkadaşım) camı kapat istersen yanındakiler üşüyor sanırım paltoyla oturuyor." dedi. Bunu söyledikten sonra arkadaşım "üşümüyoruz onlar hep öyle." dedi, ben de "çıkartınca kötü hissediyorum, çıplak gibi." dedim. Kadın da "peki saçın yüzünden yolunmuş tavuk gibi hissediyor musun?" dedi. Ben de saygılı bir şekilde "hayır" dedim, hiç gülmeden saygılı bir şekilde duruyordum. Birden öğüt vermeye, kendi iğrenç algısını bize aşılamaya çalıştı. En sonunda da "pazartesiye kadar süre, kestirmezseniz müdürün odasında görüşürüz, yapacağımı onun önünde de yaparım." dedi. Açıkça söylemek gerekirse kestirmeyeceğim, kurallara baktım suç değil. Ben istemeden dokunursa taciz.
Kendisi zamanında bizi dövmüş, "şerefsiz" demiş, kadınlığı yüceltip erkekleri aşağılamış birisi. Lütfenatmadan düzgünce yanıtlayın. Bir yaptırım uygulanabilir mi? Saçım boyalı değil.
Bu arada diğer 2 hoca saçımı neden kestirmeye karar verdiğimi, önceden daha güzel olduğunu vs. söyledi. Sorun çıkarmadı.
Mahrem alanına girdikten sonra hiçbir şey sorun olmaz. Çok zorlarsa hocayı uzaklaştırmak için ittirebilirsin bile. Öyle bir algı yaptılar ki öğretmenleri artık Tanrı gibi görüyorlar. Öğretmenler Cumhurbaşkanı falan değil, Cumhurbaşkanı olsa bile sizin mahrem alanınıza girip sizi taciz etmeye hakkı yok. Öğretmenler dokunulmaz değildir. Sizi taciz edince gerekeni yapmanız lazım. Müdürün yanına gitmeniz sıkıntı yaratmaz.çıkıp gitsem müdürün yanına sorun çıkar mı?
Ailem de aynı fikirde, kafayı yemek üzereyim gerçekten. Annem "güzel durmuyor, çirkin." deyip duruyor ben de karşılık olarak üzdüğünü anlasın diye o şekilde davranıyorum ve "seninki çok mu güzel, benim beğenmem önemli bana ne sizin fikrinizden." deyip duruyorum. Bunu demek istemiyorum fakat zorluyor, sustum bunu demesine başlarda fakat üste çıkmaya başladı ben de bunu demeye başladım. Babam "kestirmek istemiyorsan yana doğru tara onun dersinde." falan diyor, annem hocayı tanrı sanıyor gerçekten, öğretmen ile konuşmam falan diyor. Önceden yaptıklarını anlattım, "dövüyor." falan dedim "ne zaman yaptı?" falan dediler. İlk başta garipsediler falan şikayet etmek gibi bir planları yok. İsterlerse cezalar versinler umurumda değil, saç benim. Eğitimini versin ne yaparsa yapsın.
Biz de sana 3'ten fazla kişi "Seni ilgilendirmez." demiştik.Sana kestir demiştim. Anne sözü dinlemelisin.
Şu mesajlarından ortaokul seviyesinde senden daha mantıklı konuştuğum oldukça belli. Seni ilgilendirmiyor.Ortaokulmuş.