Oruç tutmanın zararları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oruç genel olarak bakıldığında verimi ve düzeni bozan bir ibadet ama uzun vadede bakıldığında ki bu bizim kültürümüzde yoktur 1 ay boyunca sahur ve iftar vakitlerinde de az yiyerek ve bolca sıvı tüketilerek yapılırda toksinlerin atılmasında büyük etkisi var ki vücudun yenilenme sürecine girmesi için ateşi veren şey oluyor, özellikle vücut geliştiriciler sadece sıvının tüketildiği 1-2 haftalık 1 aylık oruçlara giriyorlar sanıldığının aksine oruç empati kurabilmek için değil nefsi köreltmek için yapılan bir ibadettir, mesele kaç saat aç susuz kalabildiğimiz değil oruçlu iken sinirlenmemek şehvetlenmemek kötü bir iş düşünmemek sakinliği ve durgunluğu korumak adına yapılır bilimsel olarak hayvansal gıda tüketen kişiler agresifliğe daha yatkındır bu yüzdendirki budistlik, çakra makra uğraşan kişiler hayvansal gıdaları tüketmezler çünkü nefsi ( arzu istek) bastırmalarını engeller
 
-Özellikle yaz aylarında gün boyu susuz kalındığı için böbreklere ciddi ve kalıcı zararlar verebilir.
-Uyku düzenini bozar.
-İş verimini düşürür.
-Sigara bağımlısı olanların gün boyu aşırı öfkeli olmasına yol açar.
-Enerjiye asıl ihtiyaç duyulan gündüz saatlerinde yemek yenmeyip yemek yenmemesi gereken akşam saatlerinde yemek yendiği için kilo almaya neden olur?
-Mideyi dinlendirdiği iddiası hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir yalandır. Bilakis gün boyu aç ve susuz kalıp uyumaya yakın saatlerde birden yemek ve suya abanıldığı için midenin ve diğer organların daha çok yorulmasına neden olur. Günlük uykumuz zaten organlarımızın dinlenmesi için yeterlidir.

Orucun pek çok türü olabilir. Faydalı olan oruç türleri sadece belirli durumlarda faydalıdır. Yani biranın bazı böbrek hastalıklarına karşı faydalı olması, kolanın ishale iyi gelmesi nasıl onları faydalı yapmazsa orucun da çok faydalı olduğunu söylemek yanlıştır. Ancak su içmenin serbest olduğu bir oruç türü belirli durumlarda faydalı olabilir. Ancak gün boyu susuz kalmak daima zararlıdır. İnsanın günde 1, 5-2 litre arası su içmesi gerekir. Bu da öyle bir anda 10 bardak su içerek olmaz. Gün boyu, aralıklarla, susadıkça içmek gerekir.
Reflü hastalığına da sebep oluyordu galiba.
 
Kilo almak iyidir.
Aynen cok iyi.

images.jpeg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı