Oruçta kilo nasıl alınır?

• Konuyu başlatan bukix06
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 361
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle hem bütün gün aç susuz kalayım hem de sağlıklı kilo alayım diye bir şey yok malesef.

Sağlıklı kilo alsam da spor yapmıyorum etkisi olur mu?
Spor yapmak her zaman daha iyidir. Ama sağlıksız kilo alıp spor yapmamak yerine en azından sağlıklı kilo alıp spor yapmamak daha iyidir tabi.

Maalesef.

Sağlıklı kilo alsamda spor yapmıyorum etkisi olurmu
Ramazanda çok fazla kilo alamayabilirsiniz, yine de sahura kalkıp denildiği gibi enerji veren şeyler yiyip iftarda da iyi şeyler yemelisiniz en azından kilo vermezsiniz, tekrar başa dönmezsiniz. Spor yaparak daha sağlıklı bir şekilde alırsınız sağlıksız yönden almazsınız ama ramazanda pek spor yapmanızı tavsiye etmem çok kilolu değilseniz.

Neyse bu eleman bir yana, öğününde az hacimli ve yüksek kalorili yiyeceklere de iştahın az ise yer vermelisin. Yeterli proteini al, ve diğer makroları da hesaplamak işini oldukça kolaylaştıracaktır. Ayrıca sahura da kalk, çünkü büyük ihtimalle tek oturuşta alman gereken kaloriyi alamayacaksın. Alman gereken kalori miktarını da bu siteden kilo almayı seçerek hesaplayabilirsin: Kalori İhtiyacını Hesapla - Fit Yemek

Merhaba, kilo alma dönemindeyim iştahım çok da iyi değil ama yine de kalori fazlası oluşturmaya çalışıyorum. Genelde 300-500 kalori falan. Ramazana da az kaldı, sadece iftar ve oruç varken nasıl kilo alabilirim?

Çok zor hayvan gibi yemen lazım oda mıde bulantısı sahurdan sonra kötü uyku gıbı şeyler olabılır yiyebıldıgın kadar ye ama kendını çok zorlama 1 ay yapacak bir şey yok oruçtan daha onemlı degıl 3-5 kılog.

Merhaba, kilo alma dönemindeyim iştahım çok da iyi değil ama yine de kalori fazlası oluşturmaya çalışıyorum. Genelde 300-500 kalori falan. Ramazana da az kaldı, sadece iftar ve oruç varken nasıl kilo alabilirim?

Hocam iftarda fazla yiyip iftardan sahura kadar da yine yemek yiyin. O şekilde yapabilirsiniz bence. Yani tabii kalori fazlası oluşturmak için biraz fazla yemeniz lazım ama başka bir yolu da yok sanırım.

Yani dostum iştahın az ise zor olabilir ama ben mesela sahur falan da değil sadece 1 öğün ile bile rahatça kilo alabilirim mesela.

Gerçekten aşırı az yiyebiliyorum diyorsan da yapacak bir şey yok, kusana kadar yiyeceksin dostum. Yiye yiye iştahın açılacak ve normal gelemeye başlayacak. Ben de kusana kadar yediğim günlerde tek oturuşta 10 lahmacun falan gömebiliyordum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı