OS çıkarma hedefi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tahtadan arabaya yapmaya çalışan lazlar geldi aklıma. Yapmak istemende hiç bir sorun yok sadece tek merak ettiğim neden? Bugün üç ayrı os yi aynı anda kullanabiliyoruz. Arkalarında dev ekipler mevcut. Bu işe girmek zaman ve maliyet yönünden efektif mi?

Okuduğun alandan machine learning, ai, neural networks gibi daha tatlı ve Niş alanlara kayabilirsin. Örneğin twitter üzerinde çalışan semantik bir yatırım eğilim robotu veya yüksek frekans trade eden bir sistemin kararlarını Big Data halinde yorumlayıp Malkowitz portföy teoremi uygulayan bir kaç şey yapmıştık. Kendimi yazılımcı saymama rağmen hayatımda en keyif ve tatmin aldığım işlerdi.

Zaten hali hazırda iyi örnekleri olan bir şey yerine yeni bir şeyi hayal etmek daha güzel değil mi?
 
@Ghost_Ghost Maalesef üzgünüm, gerçekleri söylüyoruz burada. Sizin mantığınız şu hem tanınsın ama paramız gitmesin 5-6 kişi ile Windows yapalım ama daha iyisi olsun. Windows gibi bir şey imkansız şu an ha dersen ben Linux işletim sistemi üzerine şöyle yapacağım elbet yardımcı oluruz. Ama Windows imkansız gibi gözüküyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
C++ diye neden kodlama dili var git bir araştırma yap sonra gel.

Konuyu baştan sona okudum, eğer ciddi bir hedef ise ve programlama dillerinden şunları ileri düzey biliyorsanız sıkı çalışma ile küçük bir ihtimal başarabilirsiniz ama zaman, sabır ve para isteyen bir mesele. C, C++, Assembly gibi diller var aklımda, eğer bunları ileri düzey öğrenip azimli çalışırsanız başarırsınız. (tabii bir ekip çalışması ile) basit bir heves ise hiç karışmayın. Piyasada onlarcası zaten var mesela? Sizi onlardan ayırıp en iyisi yapacak şey ne olabilir? Bunlar önemli, ayrıca arkanızdan destekleyecek herhangi bir kuruluş (ki yeterli değil), devlet veya önemli insanlar da yok. (hem maliyeti hem de sesinizi duyurmanız açısından.) İlk önce programlama dillerini öğrenin ve Linux Kernel'i üzerine bir sistem yazmayı deneyin. Eğer başarılı sonuçlar alabilirseniz belki de binlerce başarısız denemenin arasından yıllarca süre içinde gelişip sesini duyurabilecek bir işletim sistemi çıkarabilirsiniz.
 
Parayla çok alakası yok iyi kodlarsan tasarımını iyi yaparsan güzel şeyler olabilir iyi günler size.

Umarım başarılı olursunuz 🙂

Ben de ileride bir gemi inşa edip okyanusa açılarak kimsenin ayak basmadığı bir adanın içerisinde kendi devletimi kuracağım. Çalışmalara şimdiden başladık, devletin bayrağının rengini belirlemeye çalışıyoruz .
 
Piyasada 100'lerce OS var hepsi birbirinden hatalı, hantal, çakma, kopya, işlevsiz; diğerlerinden tek farkı özelliği görünüm olan işletim sistemleridir. Özgür Kaynak Kodlu HAL yazmalısın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı