OS spesifik kodların yapıları nasıl olmalı?

Collorpus

Centipat
Merhabalar, işletim sistemine özel * kısımları bulunan * cross-platform yazılımın yapısı nasıl olmalıdır sizce? Link, açık kaynak örnek ya da fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Son düzenleme:
Demek istediğim cross-platform bir kütüphanenin OS spesifik kodları nasıl ele aldığıydı. Yanlış cümle kurmuşum kusura bakmayın .
Genelde Cross platform lib kullaniyorsan isletim sistemine ozel yazmak anti pattern.

Ama buna ragmen yazman gereken durumlar oluyor, hepsi uzerinde calistigi os ve arch bilgisini sunar. Python da OS, Java da Runtime, React ta Platform., C# da "ONLY_WINDOWS" uzerinden alirsin ve platform spesifik davranabilirsin.

Cevaplarınız için teşekkürler fakat temelde işletim sisteminin bilgisini almayı değil de, büyük projelerde nasıl uygulandığını merak ediyorum, örneğin bridge pattern kullanmayı düşünüyorum fakat büyük uygulamalarda da bridge pattern kullanılıyor mu?

Cevaplarınız için teşekkürler fakat temelde işletim sisteminin bilgisini almayı değil de, büyük projelerde nasıl uygulandığını merak ediyorum, örneğin bridge pattern kullanmayı düşünüyorum fakat büyük uygulamalarda da bridge pattern kullanılıyor mu?

Crossplatform olan her sey bridge patern uygulamak zorunda zaten, baska turlu bunu yapamazsin. Tam olarak ne sormak istedigin anlasilmiyor.

Basit bir hello world ciktisi aldigin her program kodu arka planda bridge patern uygular, cunku ciktiyi aldigin "konsol" bir abstraction'dir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı