OS X Boot esnasında mach_kernel hatası

Newpcnewmac

Hectopat
Daha fazla  
USB belleksiz sistemi başlatmak için ayar yaptım ve USB belleği çıkarıp sistemi yeniden başlattım. Ardından karşıma Cant' find/mach_kernel isimli bir hata çıkıyor. Ne yaptıysam olması sistem serbest başlamadı.

İlk uzantılar;

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>

Sonra değiştirdiklerim...

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>GUI</key>
<string>No</string>
<key>Kernel</key>
<string>/System/Library/Kernels/kernel</string>
key>Kernel Flags</key>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<key>Kernel Flags</key>
</dict>
</plist>

Kernel dosyasını USB bellektekiyle değiştirdim olmadı. Hatta kernelin ismini değiştirip 'org.chameleon.Boot.plist'teki uzantı adınıda değiştirdim yok olmuyor. Ben uğraştıkça olmamakla ısrar ediyor.

Kullandığım yazılımlar...

• HWSensors.6.14.1364.pkg
  • MultiBeast-Yosemite-Edition-7.2.0
  • Clover_v2.3k_r3193.pkg
  • Chameleon-2.2svn-r2377.pkg

Artık ben sistemimi insan gibi USB'den bağımsız başlatmak istiyorum. Bana net taze bilgiler yöntemler önerirseniz seviririm.
  • GA-945GCM-S2L
  • ASUS NVİDİA 210 1 GB
  • CORE 2 DUO 3.00Ghz
  • 4 gb kingston ram

Sistem çok akıcı güzel ama efektlerde akıcı ama tırtışlı. Yani hafif gözü rahatsız ediyor. Onu da sonra çözerim. Siz bana öneri verin de uykularım kaçtı ya. Kod girmekten kör oldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bu komutu biliyorum. Peki o komutu nereye girmeliyim?

Hemen deneyeyim.

Olmadı yaa, hala mach_kernel hatası veriyor. Başka bootloader mı denesem bu hatayı nasıl gideririm kör oldum manitörün başında montezuma.

Chameleon boot ekranında giriyorsun.
Olmadı şu kernel dosyasını halledelim montezuma lütfen ya.

kernel -v komutu ile denedinmi?
"system/library/kernels/kernel kernel -v" komutunu da denedim donanımları listelemeye başlıyor, yazılar kayıyor 20 sn boyunca. Ardından ekran kararıyor pc yeniden başlıyor anlamadım ben bu işi ya.

Hangi bootloader kurdun ? Ekran kararıyorsa ekran kartı devreye girerken sorun oluyor demektir. Clover Configurator altından Graphics kısmından Inject NVIDIA seçili mi?
Kullandığım bootloader Chameleon 2.2 recep bey siz en iyisi bana sade bir şekilde tekrar anlatın forumda bu hatayı alan çok kişi var ama yeteri kadar araştıranda yok başları sıkışınca foruma yazar oldular ben tekrar tekrar kurulum yaptım yükledim en sonunda sisteme girdim ama mach_kernel hatası beni benden aldı çözemedim yabancı kaynaklara çok baktım yeterince anlamadım bu arada yosemite 10.10 kullanıyorum

kafam çok karıştığı için baştan alalım yosemite yi kurdum temiz yalın bir şekilde bootloader hangisini kullanayım ?ayarları neye göre yapayım ?

GA 945GCM S2L /ASUS SHİELD 210 / CORE 2 DUO /YOSEMİTE 10.10 SİSTEM Naylon gibi gözüksede çok akıcı bir şekilde mac os işliyor sistem bilgilerinde ekran kartı gözüküyor ama devredemidir bilmiyorum anlatırsan anlarım anlarsam başkalarına da anlatırım forumda dertsiz adam kalmaz

Birde Clover Configurator kullanmadım kulanmayı bilmiyorum şimdi indirdim

sistem bilgilerinde ekran kartı gözüküyor ama devredemidir bilmiyorum
Bu mac hakkında tıkladığında, ekran kartını bellek boyutunu ve modelini doğru gösteriyorsa tanımış demektir. Sistemi Chameleon ile başarılı bir şekilde kurduysan Clover bootloader ile aşağıdaki linkteki gibi HDD'ye kurulum ayarlarını yapabilirsin.
Mavericks 10.9.5 clover boot sorunu | Technopat Sosyal
Chameleon ile yapmak istiyorsan, Multıbeast içinden Easybeast seçeneği ile kurulum yap. Bu seçenek sistemin için gerekli bütün temel sürücüleri ve boot komutlarını ve yükleyici (Chimera ) kuracaktır.

Tamam o zaman Deneyelim

Şimdi easybeast tan yaptım sonra boot ederken ekran siyah oldu gerekli sürücüleri gördükten sonra ekran siyahlaştı bende tekrar usb den başlatarak tekrar multibeastı açtım ve easybeast yaptıktan sonra /Customize den GraphicsEnabler =yes VERBOSE Mode / hibernatemode deskop yaptım Use Kernel Cache zaten kendisi işaretlenmişti böyle yaptım,böyle yapıncada driverleri sürücüleri gördükten sonra sayfa akışı bitti ve pc yeniden başlatı bir daha açılmadı kendim power dan kapatarak tekrar başlattım öyle açıldı siyah ekran sorunum var easybeast ta ...

Bu sefer sadece graphicsenabler =yes / use kernel Cache seçiliydi easybeast üzerinden yüklemeyi yaptım verbose modundayken en son ki satırda nvidia official yazdı sonra bir satır daha geldi ama onu okuyamadım ardından pc tekrar başladı sonra kendini kilitledi bios pilini söküp tekrar başlattım...

Tabi başlangıç sırasında ekran gelmedi usb üzerinden tekrar boot edecek oldum,voodoo yazılı 3 satır karşıma çıktı ve pc dondu zaman zaman yeniden başlatma yaptığımda karşıma çıkıyor ve usb dende olsa pc başlamıyor. Power kablosunu çekiyorum ve anakart üzerindeki elektiriğin çıkmasını bekliyorum ışıklar sönünce pc yi başlatıyorum ancak öyle sisteme giriş yapabiliyorum

AYNI Zamanda Clover v2 3k kullandığımda yüklemeyi bitirdikten sonra sistemi yeniden başlatıyorum apple logosu çıkıyor ardından yükleme ekranında donuyor sonra reset attığım da bios ayarlarım tamamiyle sıfırlanmış oluyor.

Başka bir sorunumda şu: MULTİBEAST İLE Ethernet driver yüklememi yaptım Fakat ses Sürücüm Orada yok..Realtek ALC662 Ses Yongasını Nasıl MAC OS Ta tanıtırım Ses Olmadan MAC OS'ta Yeteri kadar deneyim Yaşayamıyorum... Yetkililer Bize bir çare.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…