OS X El Captain USB'en boot edince Windows acılıyor

• Konuyu başlatan QART
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.432
Macosx yüklemesini yaptığınız andaki boot bozulmuşsa Macosx açılmaz. Usb deki boot bozulmuşsa yine açılmaz... Rufusla başka bir usb belleğe bootloader yazdırmanı istememin nedeni Rufus uefi boot imkanı sağlar, eğer kurulum düzgünse sistem açılır... Bunun dışında açılması zor gibi görünüyor. Çünkü windowsu bildiğim kadarıyla uefi olarak yüklemişsin... Dene ve sonucu bildir... Bol şans. :) Unutmadan dipnot biostan uefi bootu aktif hale getir...

Macosx yüklemesini yaptığınız andaki boot bozulmuşsa Macosx açılmaz. Usb deki boot bozulmuşsa yine açılmaz... Rufusla başka bir usb belleğe bootloader yazdırmanı istememin nedeni Rufus uefi boot imkanı sağlar, eğer kurulum düzgünse sistem açılır... Bunun dışında açılması zor gibi görünüyor. Çünkü windowsu bildiğim kadarıyla uefi olarak yüklemişsin... Dene ve sonucu bildir... Bol şans. :) Unutmadan dipnot biostan uefi bootu aktif hale getir...

hocam tekrardan merhaba yeni usb bellek aldım (bir tane vardı ondada mac os x kurulumu vardı dediğiniz yapabilmek için mecburen yenisini aldım) dediğiniz gibi rufus la kuracağım ama bir iki sorum daha olacaktı :)

öncelikle verdiğiniz link deki en son yayınlanan iso dosyasının tarihi 2013. Oldukça eski yani. El captain i boot edebilecek mi?
ikincisi ben mac os x kurulum dosyasını bu olaylardan sonra tekrardan hazırladım. Yinede boot etmedi. Şimdi yeni bir boot loader ile açılacak olması bana biraz ters düştü ama dediğinizi kale aldım ki yeni bellek aldım (y)
Ben şimdi EUFI yi kapatarak Mac os x kurdum ya,UEFI acık haldeki bir bootloader la açılacak mı bu yazılım?
Rufus da neleri seçerek yazdıracağım? :) Zahmet veriyorum kusura bakmayın :(

EDİT: Hocam verdiğiniz siteden ben bişey anlamadım. İso yazanıda indirsem en üsttekinide indirsem her şekilde "CloverISO-3469.tar.lzma yada CloverISO-3469.tar.iso.lzma" tarzında şeyler iniyor. Bu dosyaları windowsda açmanın bir yolu varmıdır bilmiyorum.

EDİT 2: Rufusda ne yapacağımı anladım. "UEFI için GPT bölüm düzeni" ve UEFI için geçerli olan FAT32 seçili. Ama iso dosyası yok elimde malesef sitesinide kurcaladım ama ya tar olarak iniyor yada pkg olarak :/

Bu arada dip not vereyim,ben windows u UEFI olarak kurdum doğru ama NTFS formatında bir flash bellekle kurdum :) İnsanlar ne kadar UEFI için FAT32 olması gerek dese de benim bilgisayarım ilginç şekilde UEFI mod açıkken Fat32 bellekleri Boot etmiyor ama NTFS formatında ki bellekleri boot ediyor.Büyük ihtimalle ilk kurulumu yaparkende UEFI açık halde olduğu için ve hazırladığım bellek de FAT32 tabanlı olduğundan dolayı boot edemedim ve bu konuyu açtım. Sonuçta da UEFI yi kapattım ve FAT32 tabanlı belleği başarıyla boot etmişti ve kurabildim MAC OS X i.. Biliyorum çok kafanızı karıştırdım sizinde ama durum böyle ve benimde kafam çok karışık. Zaten bu karışıklıklara da çözüm bulabilmek için sizlerden yardım istiyorum :technopat::technopat:

Son düzenleme:
Windows'ta 7-Zip adlı programı indirin... .lzma dosyasını 7-zip açıyor... Ntfs bellekle windows kurarsınız fakat hackintosh kuramazsınız... Fat 32 tabanlı bellekle zaten hackintosh kuramazsınız, çünkü fat 32 sadece 4gb'a kadar destekliyor... Clover bootloaderde usb bellekte ntfs olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Clover bootloader 2013 değil güncel yanlarında zaten sürüm numaraları yazıyor...Kafa karışacak birşey yok... Clover bootloaderi lzma olarak indirse bile zip olarak 7-zip programıyla açabilirsiniz.. Rufus ile usb lelleğe yazdırın. Usb bellekte başlatın bilgisayarı eğer harddiskte kurulu hackintoshu açabilirseniz kurulumunuz sorunsuzdur... Eğer daha büyük sorun varsa zaten tekrardan kurulum yapmanız gerekli...

Windows'ta 7-Zip adlı programı indirin... .lzma dosyasını 7-zip açıyor... Ntfs bellekle windows kurarsınız fakat hackintosh kuramazsınız... Fat 32 tabanlı bellekle zaten hackintosh kuramazsınız, çünkü fat 32 sadece 4gb'a kadar destekliyor... Clover bootloaderde usb bellekte ntfs olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Clover bootloader 2013 değil güncel yanlarında zaten sürüm numaraları yazıyor...Kafa karışacak birşey yok... Clover bootloaderi lzma olarak indirse bile zip olarak 7-zip programıyla açabilirsiniz.. Rufus ile usb lelleğe yazdırın. Usb bellekte başlatın bilgisayarı eğer harddiskte kurulu hackintoshu açabilirseniz kurulumunuz sorunsuzdur... Eğer daha büyük sorun varsa zaten tekrardan kurulum yapmanız gerekli...

hocam hakkınızı vereyim çalıstı. EUFI modda çalıstırdım bilgisayarı yinede geldi boot menüsü.ama mac os u kurdugum disk görünmüyor demekki kurulumlada alakalı bir sorun var yeniden kurmam gerek.Bakalım Recep Bey'in paylaştığı disk yönetimi programı ile ayırdığım bölümü formatlayıp tekrar kurulum yapabilecekmiyim.

EDİT 1: Format attım diskin ayırdığım bölümüne tekrardan kurulum yapmaya çalışacağım :)

EDİT: Hocam şimdi boot için ayrıca hazırladıgım USB yi pcye takıyorum,boot menüye basıyorum karsıma şöyle çıkıyor;

ortalarda cruzer edge yazanda MAC os un kurulum dosyası olan flash bellek.Toshiba olanlar sa sonradan hazırladıgımız boot için olan flash bellek. Neyse zaten sadece seçeneklerden birisi ile boot ediyor,clover boot menüsüne ulaştım Recep beyin tariflerine uyarak ayarlardan "-v" yi ekledim, ardından intel sürücüsünüde kapattım,cruzer edge flashın daki mac os kurulumu görüyordu zaten bastım kuruluma,şurada takılı kaldı;

NOT: bi 10 dk bekledim.Ama tepki vermedi. İlk kurmaya çalıştığımda burayı 20 saniyede falan geçmişti ama bu sefer burada kaldı.. Varmı bir fikriniz?

Son düzenleme:
O zaman tek çare windows yedeklerini al sıfırdan önce hackintosh sonra windows kuracaksınız... Çünkü MBR kurulum yapmışsınız. Guid partition formatlı olması lazım harddiskinizin... Kurulumu o şekilde tekrardan yaparsanız önce Hackintosh kurulsun, eğer düzgün kurulum yaparsanız yanına windows kurmanız daha kolay olur...

O zaman tek çare windows yedeklerini al sıfırdan önce hackintosh sonra windows kuracaksınız... Çünkü MBR kurulum yapmışsınız. Guid partition formatlı olması lazım harddiskinizin... Kurulumu o şekilde tekrardan yaparsanız önce Hackintosh kurulsun, eğer düzgün kurulum yaparsanız yanına windows kurmanız daha kolay olur...

Hocam diskim gpt olduğu için ben windows u da gpt olarak kurdum diye hatırlıyorum ama tam emin değilim,bunu öğrenmenin bir yolu varmıdır? Ayrıca ben eski mac os u sildim (onun için özel ayırdığım bölümü formatladım) yeniden oraya kurmak istiyordum ama disk seçeceğim bölüme bile varamadım. Sonuçta gpt diskim ve gpt için bölüm düzeni seçerek hazırladım son hazırladığımız flash belleği,takılmasına anlam veremiyorum. Windows u silmem olanaksız çünkü çok fazla veri var ve hepsini yedeklemem çok zor gidip bir tanede taşınabilir HD almam gerekli :D

BOOT menüsünden Toshiba belleğin okadar fazla görünmesinin sebebi ne olabilir acaba?

EDİT: Hocam şimdi şansımı denemek istedim ve başta hazırladığım mac os kurulum flash belleğinden "cruzer edge" , tekrar boot etmeyi denedim ve saçma şekilde boot etti. Bende hemen kurulumu yaptım sistem açıldı. Recep bey in dediklerini yapmaya çalıştım ama ya ben beceremedim yada olmadı bilmiyorum (kullandığımız programların sürümleri farklıydı belkide ondan oldu) bende multibeat denen programla boot olayını hallettim. USB olmadanda boot edebiliyorum ve boot menüsündede görünür kıldım. İntel hd graphics 4600 ve GTX970m var bende,Recep bey in videoda da HD4600 ü tanıtma yapılıyordu o kodu girdim tanıttım ama malesef 7mb görünüyor bellek,diğer ıd leri denememiz gerekiyormuş biraz kafam karıstı saatte geç oldu algılayamıyorum herhalde. Nvidia yı tanıtmayı deneyeğim yarın, umarım tanıtabilirim. Ayrıca interneti de tanıtamadım kablolu yu tanıdı bluetooth da tanındı ama kablosuzu tanıtamadım.Bakalım nasıl halledeceğiz. Ses ide tanıtamadım aslında ses kartımın tam modeli multibeats de var ama yüklenmiyor hata veriyor. Kext le falan tanıtmayı deneyeceğim inşallah çözebilirim sorunları. Yardımlarınız için teşekkürler.. Bu sorunlarla ilgili bişeyler gelirse aklınıza şimdiden teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı