OS X Yosemite (OS X 10.10) Tanıtıldı

Mirbey

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2014
Mesajlar
348
Makaleler
14
Yer
Van
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci - Lise
Apple, WWDC 14‘te yeni OS X 10.10 işletim sistemini tanıttı. Yosemite ismi verilen yeni işletim sistemi ile birlikte birçok yeni özelik geldi.

Tasarım açısından iOS7′ye benzeyen OS X Yosemite, yeni özellikleri ile Mac kullanıcılarını memnun edecek gibi gözüküyor. Yeniden tasarlanan Bildirim Merkezi’ne iOS 7′deki gibi Bugün bölümü eklendi. Ayrıca bu bölümün içerisine takvim, hava durumu, hatırlatıcı gibi eklentiler eklemek mümkün oldu. Önümüzdeki günlerde geliştiricilerin bu bölüme yoğunlaşacağını düşünüyoruz.

Kullanıcılara Karanlık Mod seçeneği sunan Yosemite, uzun süre bilgisayar başında zaman geçiren kişilere daha rahat çalışma imkanı sunmayı amaçlıyor.

OS-X-Yoseminite-webeyn-2.jpg


Geliştirilen Spotlight arama seçeneği ile artık sadece MacBook içindeki dosyaları değil, evrensel bir arama yapmak mümkün oluyor. Yapılan bu gelişme ile Apple’ın Google’ı devre dışı bırakmak istediğini görüyoruz.

Yosemite ile gelen bir diğer yenilik ise iCloud Drive. Son zamanda yaygınlaşan Drive sunuculara Apple kendi sunucusu ile katıldı. Kullanıcıların iCloud hesapları ile birlikte depoladıkları tüm dosyalara iCloud Drive üzerinden ulaşmak mümkün olacak. iCloud Drive dosyalarının Mac bilgisayarların yanı sıra Windows PC’leri arasında da senkronize şekilde çalışabileceğinin müjdesi verdi.

Apple, Safari web tarayıcısı üzerinde de geliştirmeye gitti. İlk bakıştaki arayüz değişikliklerinin yanında ciddi iyileştirmeler de mevcut. Safari tarayıcının içine entegre edilmiş paylaşım seçeneği ve RSS bildirim özelliği yer alıyor.

Maillerdeki küçük boyutlarda dosya gönderme kısıtlaması Mail Drop ile birlikte tarih oluyor. iCloud hesapları üzerinden daha büyük boyutlu dosyaları mail ile paylaşma imkanı sunuluyor.

Macler arasında ve iOS cihazlar arasında dosya paylaşımını sağlayan AirDrop, artık Mac cihazlar ve iOS cihazlar arasında da dosya paylaşımını sağlıyor. Bu şekilde OS X ya da iOS yüklü cihaz üzerinde başlatılan bir çalışmaya tüm cihazlar üzerinden devam edilebilecek.

Apple, iMessege ile birlikte iOS ve OS X cihazlar arasında iletişime imkan sağlamıştı. OS X Yosemite ile birlikte Apple bu mesajlaşma ağını evrensel bir hale taşıdı. Ayrıca mesajlaşmanın yanı sıra konuşmalarında artık Macler üzerinde başlatılması ya da gelen aramanın Mac cihazlar üzerinden yanıtlanmasına olanak sağladı. Deneme olarak Dr.Dre ile görüşme yapıldı :}

Yosemite’e Mavericks gibi Sonbahar’da ücretsiz olarak sahip olunabilecek. Yosemite’in Beta versiyonunu indirmek için geliştirici olmanıza gerek yok. Apple, geliştirici olmayanlara da Beta’yı sunacak. Buraya tıklayarak Beta Programı’na kayıt olabilirsiniz ve indirme linkinin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Kaynak: OS X Yosemite Tanıtıldı | WeBeyn
 
Kullanıcılara Karanlık Mod seçeneği sunan Yosemite, uzun süre bilgisayar başında zaman geçiren kişilere daha rahat çalışma imkanı sunmayı amaçlıyor.
Sadece menu bar ve Dock için geldi, tamamen karanlık mod gelmedi. macOS Mojave'de geldi karanlık mod.

 

Geri
Yukarı