1 saat uzaklıktaki İskenderun ilçe ise Osmaniye dünyanın en büyük köyüdür. Buranın halkı kadar Bisan tipi bisiklete düşkün memleket görmedim. Bir ara deniz hasretini gidermek için komşu ilçe Hatay'ın Erzin ilçesine göz koymuş Osmaniye'ye dahil etmek istemişlerdi.
Üniversite var da 1 tane var. Ama burada yaşaması ucuz o doğru.Osmaniye'ye sistemimi sattım. Gayet güzel yaşanılabilecek bir yer olduğundan bahsetmişti. Üniversite felan yapılmış, gelişme var diyordu.
Tüh beOcean Blue'yi zaten kolay kolay bulamazsın Osmaniye olmasıyla alakası yok. Diğer konuda, talep varsa getirirler. Bu bilgisayar parçası olur, paket olur farketmez. İstek yoksa hiçbir firma/kurye satılmayacağını bile bile taşımaz o malı.
Haha kafa dağıtacak yer olsa tamam diyecemAskerliğimi Osmaniye'de yaptım. Çarşıya iki kez çıktım, üçüncüye çıkasım gelmedi[emoji1] Devlet Bahçeli'nin gayretleriyle il olduğunu hissettiriyor. En büyük avantajı etrafındaki büyük il ve ilçelere çok yakın olması. Çok sıkıldığınızda buralara gidip kafa dağıtabilirsiniz.
İskenderun'un ilçe olması politik sebeplere dayanıyor. Yalnızca Osmaniye değil birçok ilden daha büyük.
Çünkü küçük bir il. Ancak özellikle Fakıuşağı tarafında gelişmeleri görebilirsiniz. Ben lisede okurken hiçbir şey yoktu Fakıuşağı kesiminde. Şu an gerçekten modern ve bakınca göze hoş gelen yerlere dönüşmüş durumda. Bahsettiğiniz şeylerin ise yönetimle hiç ilgisi yok. Zaten yaşamayan arkadaşlar yönetime laf atmış ancak birçok ile oranla daha iyi bir şekilde yatırım yapılıyor şehirde. Özellikle de Hatay'a...
Yalnızca küçük bir il. Hepsi bu.
Osmaniye'nin bitki örtüsü yer fıstığı başka hiçbir şey aramayın.
İskenderun (Akçay, Bekbele, Akarca, Sakıt) şalvarlı dayılar hala mevcut. Bende giyiyorum.Bahsettiğim şalvarlı dayılar bizim Dörtyol'da da gezerdi bundan 10 yıl öncesine kadar ama artık giymez oldular. Daha 10 yıl öncesine kadar uzun saçlı erkeklere "kız mısın saç uzatıyorsun" derler, dövme piercing yaptıranlara uzaylı görmüş gibi bakarlardı, gençlerin takılacağı cafeler hak getireydi. Son 5 sene içerisinde bizim orayı tanıyamaz oldum. Her tarafa cafe açılmış tip tip insanlar üstelik üniversite'de şehir dışında yani değişenler yerli halk olunca bir garipsedim. Osmaniye'de değişim geçiriyor ama Hatay ilçeleri kadar değil dediğin gibi orada kültürel geleneklere biraz daha bağlılar.