Osmanlı işgalci bir devlet miydi?

Daha fazla  
Osmanlı o kadar toprağı ele geçirdiyse demek ki işgalci bir devletti ve sorum şu bu işgal ettiği devletler önceden müslüman mıydı, yoksa savaş sonrası mı müslüman oldular?

Not: Osmanlı'yı ve Türkiye'yi seviyorum .

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette işgalci bir devletti. Amaç dini yaymaktı.

Ortaokul, Lise tarih kitaplarında "Sefere çıkmak" sözcüğü aslında bir nevi "İşgal" dir. Her iki kelime fiil olarak neredeyse aynı sadece kelime farklı.

Son düzenleme:
İşgalciydi. Aslında bir yerde durması gerekiyordu, ama durmadı. Amacı toprak kazanmak ve dini yaymaktı.

Eskiden zenginlik yüzölçümü ile belirlenirdi, coğrafi keşiflerden önce. Osmanlı çağı yakalayamadı ve sadece toprak üzerine gitti.

Ayrıca kimse “ben seninle ticaret yaptım iyisin sen neye inanıyorsan ben de ona inanayım” demez. Biri çıkıp yeni bir din getirse sen esnaftan yeni dine geçer misin? Türklerin de dine geçmesi kitlelerce katledilmeyle oldu, başka milletlerin de. Dinin yayılma felsefesi budur. Osmanlı gittiği yerleri kendi dinine çekmek için yeni topraklara müslüman aileler yerleştirdi. Tabii bu ayrı konu.

işgalciyse adamın dibidir keşke Osmanlı yozlasmayip Balkanlar yerine Anadolu'ya yatırım yapsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…