Osmanlı yüzünden linç edilmek

Osmanlıya sallayan trollerin yorumunu okurken Warband ottoman modunu oynayacağım. Troller her yerdeler hocalarım önemli olan onları kafaya takmamak bilhassa bu son zamanlarda malum partili troller çoğaldı sürekli onlarla uğraşıyorum iyide oluyor bazıları hesaplarını siliyorlar falan. Kısacası çok takmamak lazım araştırmadan etmeden sallayanları.
 
İsteyen istediğini sever, kimse Türk olduğu için padişahları veya Atatürk'ü sevmek ve saymak zorunda değil.
 
Hiç tartışmaya girmeye gerek yok. Kimsenin fikrini bu şekilde değiştiremiyoruz.

Kişisel fikrim ise tabi ki tarihe saygı duyulmalı. Osmanlı'nın içinde gerici düşünceler vardı ancak ilerici düşünceler de oldukça fazlaydı. Padişahlar, paşalar her biri birçok dil biliyordu. Diğer dillerde şiirler, şarkılar yazan padişahlar vardı. Dönemine göre çok üstün mühendislik bilgileri olan padişahlar vardı. Özellikle 1800'lü yıllardaki paşalar Avrupa'dan daha ileri bir eğitime ve bilgiye sahipti. Zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar da o dönemin eğitimini alan paşalarımız, subaylarımız.

Atatürk'e hakaret edenler de benzer cahillikteler. Latin harflerini getirmek 1850'lerden beri konuşulan bir şey mesela. Kıyafet devrimini temelde yapan 2'inci Mahmut'du. O yüzden Atatürk'ün devrimleri aslında temelleri önceki 100 yıl boyunca atılmış devrimleri. Atatürk'ün yaptığı büyük iş bu devrimleri çok hızlı şekilde hayata geçirmek oldu. Atatürk yapmasa ilerde yapılırdı ama 50 yıl, 100 yıl yavaş yavaş ilerlerdik.
 
Instagram'da osmanlı'ya hakaret eden birisine yaptığı hareketin yanlış olduğunu, osmanlı'nın bizim tarihimizdeki devletlerden birisi olduğu için sevip saygı duymamız gerektiğini söyledim. Ancak bu arkadaş gibi düşünen bazı kişiler osmanlı'nın ne kadar kötü bir devlet olduğunu söyleyip üstüne bana da cahil deyip beni linç ettiler. Anlamıyorum tarihimizdeki bazı kişilere veya devletlere hakaret edenleri. Fark ettim ki en çok Atatürk'e ve osmanlı'ya yapıyorlar bunları. Sizce böyle kişilerin amacı ne?

Osmanlıya laf ediyorlar ama Osmanlı Devletinin en bitik hali bile itibar olarak, Cumhuriyetten bin kat iyidir. İstanbul'un fethi, kanuninin Macaristan'a ve Avrupa'ya kestigi raconlar. Bir emirle Fransa'da dans ve tiyatro yasaklamaları vs. Birçok yere sözümüz geçiyor adeta günümüz ABD'si gibiyiz hatta bana sorarsan bu ABD bile Osmanlı'nın yanında bir hiç kalır. Cumhuriyet tarihine bakarsanız sıfıra sıfır elde var sıfır. Daha bir araba bile üretememişiz. 100.yıla girecegiz 🤣. Bizim tarihimiz bizim geçmişimizdir Osmanlı. Bunu reddedenler İslam düşmanı+ okumayan cahil güruhtur. Sen pek umursama onları. Ateist adam Celal Şengör bile Osmanlıya saygı duyar çünkü okumuş araştırmıştır ve okudugunu analiz etme yetenegi vardır. Düşmanca ve duygusalca yaklaşmaz Sezar'ın hakkı Sezar'a der. Bunun dışında Osmanlı Devtleti'nin yanlışlarını ve begenilmeyen yönlerini eleştirmekte herkesin hakkıdır.
 
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil fakat saygı duymak zorunda. Osmanlı Devleti büyük bir devletti. Doğruları da vardı, yanlışları da. Fakat şöyle bir durum var ki günümüzde tarihimizle çok övünüyoruz. Saçma sapan yalan yanlış diziler yapılıyor vergilerimizin gittiği boş beleş kanalda. Ve bu durumlar bana aşırı cringe geliyor. Şahsen Osmanlı ve Selçuklu devletlerinden daha çok Orta Asya da ki Türk devletlerinden daha çok haz ediyorum. Ama işte en başta söylediğim gibi artık tarihimizi bir kenara bırakıp da geleceğimize mi baksak ? Yani soğuttular artık beni Osmanlı Devletinden.
Geçmişimizi silemeyiz lakin ders çıkarmamız lazım Osmanlı'nın en kötü özelliği bugün de hala var olduğu gibi gericiliğin ön planda olması ve din kisvesi altında her haltın yenmesiydi bilime, gelişime açık olmaması bu yüzden şahsen Osmanlı döneminde ki yönetim biçimini savunmam ama küfür etmem geçmişte kalmış sonuçta dediğim gibi ders çıkartmamız lazım. Küfür edenler genelde iki kutuplular Atatürk'ün dine karşı bir savaş içinde olduğunu düşünüp ağır islamcı geçinenler ve Osmanlı dönemi gericiliğin geri gelmesini isteyip şeriat kanunları ile yönetilmesini isteyenlere karşı çıkanlar olay bundan ibaret burada kilit nokta insanların artık birşeyleri sorgulamaması, düşünmemesi ve bu şekilde bağnaz bir tutum sergilemeleri buda toplum olarak her anlamda bizi gericileştiriyor.
Bu yoruma kalıbımı basarım.
 
Son düzenleme:
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, Atatürk'ü de sevmeyebilirsiniz ama bu kimseye saygısızlık yapma hakkını size kazandırmaz. Atatürk'e de, padişah Mehmet'e de, bakkal Ahmet'e de hakaret edip küfür etme hakkın yok


Ha insanlarin sözleriyle çok fazla şey de öğrenebilirsiniz. Mesela ben Atatürk'ü sevmeyen birinin hiç vatana ve millete hayırlı bir iş yaptığını görmedim :) Atatürk yaptığı için Atatürk'ü sevmiyor iste.

Son olarak sosyal medyayı da çok dikkate almayın. Beyinsiz sayisi çok.
İlk paragrafınıza tamamiyle katılmakla birlikte ikinci paragrafınıza kesinlikle katılmıyorum. Bir kişinin vatana millete hayırlı bir iş yapmasıyla Atatürk'ü sevip sevmemesiyle zerre alakası yok. Farklı şeyler. Son olarak son paragrafına da katılıyorum.
 
Osmanlı sayfasında onlardan biri yazsaydı bu sefer de Osmanlıcılar onları linç ederdi, yani neyi nerede söylediğin önemli, bunu demek istiyorum, yoksa dediğin yanlış değil. Fenerbahçelilerin arasında Galatasaray da bizim güzide bir klubümüz demek gibi bir şey...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı