Osu'da nasıl klavye ayarlanır?

buraji

Decapat
Daha fazla  
1 ay önce osu yükledim oyun bayağı sardı ama bir şey fark ettim. Klavye kullanan oyuncular hep 2 veya 3 tuş kullanıyorlardı. Bu işi kolaylaştırıyor mu? Eğer kolaylaştırıyorsa hangi tuşlarla oynamamı öneriyorsunuz?

1 ay önce osu yükledim oyun bayağı sardı ama bir şey fark ettim. Klavye kullanan oyuncular hep 2 veya 3 tuş kullanıyorlardı. Bu işi kolaylaştırıyor mu? Eğer kolaylaştırıyorsa hangi tuşlarla oynamamı öneriyorsunuz?

Fark etmez ki. Ben bir yıldır falan oynuyorum hala Z-X kullanıyorum. Sonuçta yan yana iki tuşa bastığın sürece neye bastığının ne önemi var. Yok yan yana kullanmayacağım dersen bilemem. Bana öyle çok daha zor geliyor.

3 tuş kullananı görmedim. Sağ ve sol klik için 2 tuş kullanılıyor genelde. Tek parmak ile bas çek yapmaktansa bir parmak ile basarken diğerinde çekme hareketi yapmak suretiyle bas çek hareketi yapmak daha hızlı olduğu için 2 parmak kullanılıyor. O hareketlerde fare kullanırken tuşlara basmak zor olduğu için tıklama işini klavyeden hallediyorlar. Tabii ki tablet kullanmak fareden daha kolay, o yüzden imkanı olan tablet kullanıyor.

Benim ne kullandığıma gelecek olursak ben farede tek tık kullanıyorum, o kadar. Çok tıklamalı yer gelince klavyeden ister istemez yardım alıyorum. Uzun süredir oyunu oynamıyorum, yanlış hatırlamıyorsam varsayılanı x ve z tuşları, ben w ve e yapıp çizgi tuşunu q yapmıştım.

Elin hangi tuşlarda rahat ediyorsa onları seç. Klavyenin aşağısında kalıp rahatsız ettiği için yukarı taşımıştım x ve z'yi.

Fark etmez ki. Ben bir yıldır falan oynuyorum hala Z-X kullanıyorum. Sonuçta yan yana iki tuşa bastığın sürece neye bastığının ne önemi var. Yok yan yana kullanmayacağım dersen bilemem. Bana öyle çok daha zor geliyor.

3 tuş kullananı görmedim. Sağ ve sol klik için 2 tuş kullanılıyor genelde. Tek parmak ile bas çek yapmaktansa bir parmak ile basarken diğerinde çekme hareketi yapmak suretiyle bas çek hareketi yapmak daha hızlı olduğu için 2 parmak kullanılıyor. O hareketlerde fare kullanırken tuşlara basmak zor olduğu için tıklama işini klavyeden hallediyorlar. Tabii ki tablet kullanmak fareden daha kolay, o yüzden imkanı olan tablet kullanıyor.

Benim ne kullandığıma gelecek olursak ben farede tek tık kullanıyorum, o kadar. Çok tıklamalı yer gelince klavyeden ister istemez yardım alıyorum. Uzun süredir oyunu oynamıyorum, yanlış hatırlamıyorsam varsayılanı X ve Z tuşları, ben W ve E yapıp çizgi tuşunu Q yapmıştım.

Elin hangi tuşlarda rahat ediyorsa onları seç. Klavyenin aşağısında kalıp rahatsız ettiği için yukarı taşımıştım X ve Z'yi.

Sağ olun X ve Z ye atayınca daha rahat oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı