"Otistik" ne demek ?

Tehtit mi ediyorsun?

"Tehdit" algınızı gözden geçirmenizi öneririm. Orada yapılan yorum gayet açık. Her platformda her gözlemimizi dışa vurursak başımıza bela alırız diyorum, bu defa anlatabildim mi? Açıklayıcı oldu mu?

İşin üzücü tarafı da, hala ve ısrarla senli benli konuşulmaya devam edilmesi. Yazık, ne diyeyim ki size.
 
Sadece ''otistik'' demelerine mi takıldın Erdem? Her zaman, sadece otistik mi diyorlar sana?
Bu durumu ailenle konuş tartış, eğer bir problem gözlemlediyseniz uzman birisinden destek al.
 
@Gregorz Brzecz. Ben bu sene Asperger raporu aldım. Gerçek anlamda otizmim varmış bunca zamandır da benim haberim yok. 2010 Yılındaki raporumu gördüm, Hafif mental retardasyon, DEHB ve Anksiyete tanısı konmuş. Mental retardasyon sınıfı günümüzde otizm spektrumuna dahil edildi. Tedaviside yok. Ben şu an neredeyse 23 yaşındayım ama kafam 14-15'lerde sanırım. Çocuksuyum yani. 2007 Yılından beri benim oyuncağım bilgisayar ve evden neredeyse hiç dışarı çıkmadan, kısır döngü bir hayatım var tekrarlayıcı rutinlerim var ama asla sıkılamıyorum. Normal insanlar, 1 hafta pandemi döneminde eve tıkılı kalınca sinir krizlerine girerken, ben bunu zaten çok uzun yıllardan beri yapıyorum.


Eski yıllardaki sanal arkadaşlarım haklılarmış yani. Demek ki insanlar bende otistik belirtiler farketmişler ki bunu söylemişler.

Tırnak içerisinde yazılı metin, aşağıda bahsi geçen siteden alıntıdır:

"Otizm tanılı bireylerin yaklaşık -15'i normal ve normal üstü zeka düzeyinde; %25-35'i sınır zeka ve hafif mental retardasyon grubundadır; geriye kalanların zekaları ise orta ve ağır derecededir. Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur ve her 150 çocuktan birini etkilediği kabul edilmektedir." (Alıntıdır)

Kaynak: Otizm Spektrum Bozukluğu.
 
Son düzenleme:
O dalga geçenleri takma kafana, eğer onları umursarsan işte o zaman onlar bir güç, varlık haline gelir. Eğer umursamazsan onlar yoktur. ;)

Yani umursamazsan onlar eninde sonunda bu durumdan sıkılacaklardır, unutma bizim millet balık hafızalıdır.
Dalga geçmiyorlardı pek. Arkadaş çevremdeki kişilerde otistik olduğumu düşünürlerdi eskiden. Haklı çıktılar. Otizm bir hastalık değil, nörolojik bir farklılıktır. Klasik otizm bambaşka birşey. Onlar konuşamaz. Ancak birde günümüzün sorunu olarak bilinen "Yaygın Gelişimsel Bozukluk" diğer adıyla Hafif otizm; Atipik otizm, Asperger falan bunlardan birine sahibim. Benimkisi Asperger.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı