Oto sanayide çırak olmak nasıl bir şey?

Selim90

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 16 yaşındayım hayatımda hiçbir işte çalışmadım. Sadece babama yardım ettim falan filan. Bu yılın yaz tatilinde ilk kez oto sanayide çırak olacağım. Sizden istediğim bu işi bilen biri bana tavsiye, taktik, önceden sonradan yapılması gerekenler gibi.(farklı bir şeyde olur ne bileyim yaşadığınız olaydan dolayı herhangi bir derste olur) gibi şeyleri benimle paylaşabilir mi? (ayrıca otomobil tamiri hakkında hiçbir şey bilmiyorum)

Git keşfet kardeşim. Elinin altında bir ustalık olsun. Motor tamiri yaparsın, araba olur, kaportacı olur. Gerçekten bak. Üniversiteye gidenlerden çok daha erken hayat kurarsın. Okullar inanılmaz bir yarış içerisinde ve istihdam sağlanamıyor mezunlara zaten. Şu hayatta bir evin bir de araban olduktan sonra yapabileceğin şeyler çok daha artıyor. O yüzden ne kadar erken eline para geçer, birikim yaparsın, o zaman hayatını kurarsın. Öğrenmeye bak.

Git keşfet kardeşim. Elinin altında bir ustalık olsun. Motor tamiri yaparsın, araba olur, kaportacı olur. Gerçekten bak. Üniversiteye gidenlerden çok daha erken hayat kurarsın. Okullar inanılmaz bir yarış içerisinde ve istihdam sağlanamıyor mezunlara zaten. Şu hayatta bir evin bir de araban olduktan sonra yapabileceğin şeyler çok daha artıyor. O yüzden ne kadar erken eline para geçer, birikim yaparsın, o zaman hayatını kurarsın. Öğrenmeye bak.

Kendini geliştirirsen ve biraz da çevre oluşturursan parayı bulursun.

Bende aynı fikirdeyim zaten işe girme amacım öğrenmekti teşekkürler.

Nasıl geçti sanayi? Ben de senle aynı kriterlere sahibim ben de yeni gireceğim neler deneyimledin anlatabilir misin aradan 4 sene geçmiş ne yaptın?

Bende senle aynı kriterlere sahibim aradan 4 yıl geçmiş ama nasıldı ilk girdiğinde nelerle karşılaştın zor muydu verebilceğin tavsiye var mı şuan napıyosun söyleyebilirmisin

Nasıl geçti sanayi? Ben de senle aynı kriterlere sahibim ben de yeni gireceğim neler deneyimledin anlatabilir misin aradan 4 sene geçmiş ne yaptın?

Bende senle aynı kriterlere sahibim aradan 4 yıl geçmiş ama nasıldı ilk girdiğinde nelerle karşılaştın zor muydu verebilceğin tavsiye var mı şuan napıyosun söyleyebilirmisin
Bende girmeyi düşünüyorum önceden bilgi çok önemli

Bende senle aynı kriterlere sahibim aradan 4 yıl geçmiş ama nasıldı ilk girdiğinde nelerle karşılaştın zor muydu verebileceğin tavsiye var mı şu an napıyosun söyleyebilir misin?

Mesajına geç cevap verdiğim için kusura bakma. Verebileceğim en iyi tavsiye işini severek yap sevmiyorsan yapma işkence gibi gelir. 2 tavsiye girdiğin sanayinin ortamının önemli olduğunu düşünüyorum ben çoğunlukla arapların olduğu bir sanayiye girdim ırkçılık olmasın ırkçılık yapmak için söylemiyorum ama konuştuklarında ya Arapça konuşuyorlar ya da anlaşılmayacak gibi konuşuyorlar ayrıca çoğu kaçak işçi olduğu için parayı az veriyorlar ve sen kaçak olsanda olmasanda seni onlarla aynı kefeye koyuyorlar ve sende az aliyorsun onun dışında hijyen takıntın yoksa çalışabilirsin ilk hafta tamamen öğrenmeye odaklan işi tüm dikkatini oraya ver ne veriyorlarsa yap mırın kırın etme. Bir de efendi takıl daha çok sevilirsin teşekkürler (araba motoru tamircissiydim)bir de orada bolca kapak ve motor tasayacaksin evlerin bol bol yara olacak dert etme varsa eldiven giy yoksa dikkatli tut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı