Otobüse Arkadan Binip Akbil Basmayan Tip

Ayar oluyorum böyle tiplere bugüb bende böyle birisiyle karşılaştım farkettim ama ses etmedim belki inerken verir diye vermedi ahlaksız herif.

Son düzenleyen: Moderatör:
Millete ''akbil'' saçmalığını satabilmek için her türlü üçkağıdı düşünen bir düzene karşı yapılan ve hiç de yadırgamadığım bir durum. Halk otobüslerindeki o kağıt makbuz bileti kesen muavinleri de ortadan kaldıran bu aç gözlü sisteme yapılan gayet normal bir davranış. Sistem insanlar arası diyaloğu ortadan kaldırdı. Bunun kekoluk ile de alakası yok. Bu da bi genelleme yapmak olur. Açıkçası tıka basa dolu otobüslere arka kapıdan ya da orta kapıdan binmek zorunda olduğumuz şu kentte arada bir Akbil okutmazsın herkese de tavsiye ediyorum. :) Galiba bu ülkede insanlar para verip işkence çekmekten haz alıyor.

Mutlaka ama mutlaka şikayet edin. Özellikle konuyu polislik hale getirmeye çalışın. İlgili kişi gençse yarın birgün memuriyete geçerken arşiv araştırmasında nanayı yer. İşçiyse kadro verdiklerinde yine arşiv araştırmasından geçemez. Evet ülkemizde cezalar ve adli işleyiş yetersiz ama adli sicil de bir o kadar önemli. Üniversitede siyasi kavgaya girip, göz altına alınan bir tanıdık vardı. Hapis cezası bile almadı. Ancak memuriyeti kazandığı halde güvenlik soruşturmasından elendi. Üstelik o kadar reis meis diye gezip arkasına güvenen bir tipti.

Arkadaşlar yorumları okudum ve oturdum ne yapmaya çalışmış bu konunun sahibi kişi diye düşündüm anlam veremedim. Hepiniz yaptığı yorumlarda sapına kadar haklısınız, ayan beyan hırsızlıktır ondan da önemlisi '''hak'tır''' bu tip kişilerin yaptığı, öğrencilik yıllarımı hatırladım bi an bende. Kendi param olmazdı, gelmezdi haftasonu olurdu pazartesiye sarkardı veya atıyorum 10 günlük harçlığımı 5 günde bitirir evdekilere de söyleyemezdim param bitti diye ama bi günden bi güne de dolmuş parasını ödemediğim olmamıştır okula gelip giderken. Bu şahsıyetle alakalıdır, kişilikle alakalıdır. Bu iş kişinin tamamen kendisiyle alakalıdır. Çok kişi tanıdım gördüm, ailesi dört dörtlük on numara insanlarken, hiç tereddütsüz canını malını evini arabanı çağını çoluğunu çocuğunu emanet edecek seviye de güvenirken bu kişilerin çocuğu bi b.ka yaramayan adi ş..refsiz insanlar olabiliyo. Yani orta da dönen ş..refsizliği ona buna aileye veya başka birilerine atmanın, elinde klavye cart curt ileri geri konuşmanın alemi niye? Tuhaf tuhaf iş yapmayın saçma sapan konuşmayın mümkünse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paran yoktur yanında kartta boştur otobüs şoföründen rica edilebilir. Hepsi iyi niyetli olmuyor ama genellikle denk geliyorum iyi niyetlilere. Öğrencilerin çoğuna izin veriyorlar genellikle. İzin verilmese bile arkadan abiler, ablalar destek oluyor. Kaçak binmek başka ama.

Biraz dertleneceğim.
Ben 2-3 senelik mezun enerji mühendisiyim. Benim teknolojiye merakım kendime bildim bileli var babam bilgisayar programcısı. Her zaman bilgisayar mühendisi olmak istemişimdir ama lisede ayrımcılık yüzünden çok okuldan gelen puanım beni üniversite sınavında sıralamada ileri taşıyacağı yerde beni geriye attı. Bu yüzden kazanamadım ve bilgisayarı fişi çekerek kapatan insanlar bilgisayar mühendisi oldu. Küçümsemek istemiyorum ama bu hayatta uğradığım ilk ve büyük haksızlıklardan bir tanesi. Şu an ise tüm bilgilerime ve birikimlerime rağmen asgari ücret ile mühendislik vazifesi yapıyorum ve çalıştığım yerlerde hep böyle hak yiyen insanlar ön planlarda işin garibi benim yaptıklarımın onda birini yapamıyorlar. Recep Bey ülkenin yarısı hırsız diyorsunuz. Benim yaşadıklarımda hırsızlık. Yarısı değil çoğu hırsız bu ülkede. Şu otobüs olayını duyduğumda bile benim aklıma bunlar geliyor.

Ya lise yıllarımızda Suadiye Bostancı arası güzelim banliyo trenleriyle az mı kaçak bindik be. :) Ne güzel günlerdi. Az da olsa özgürdük. Şimdi o güzel banliyo trenleri yerine saçma sapan demir yığınları koydular. Bir de Akbilinde 5-6 TL yoksa binemiyorsun ha o da var. Bu aç gözlü sistemin yeni icadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı