Otomatik araba sürmek

ELENA FİSHER

Picopat
Dostlar araba aldık 2024 Seat Leon. Normalde bızde H100 vardı kamyonet babam ısı ıcın kullanıyordu ben onu suruyordum otomatık hiç surmemıstım bırkac seyı merak edıyorum.

1. Vites D konumunda ıken ayağım frende olmasa bıle manuel gıbı rolantıde gıder mı?
  2. Ayağım frende ıken arac hiçbir sekılde gitmez degıl mı?
  3. Vites R konumunda ıken de ayagım frende olmasa bıle arac gerı gider mi?

Dostlar araba aldık 2024 Seat Leon. Normalde bızde H100 vardı kamyonet babam ısı ıcın kullanıyordu ben onu suruyordum otomatık hiç surmemıstım bırkac seyı merak edıyorum.

1. Vites D konumunda ıken ayağım frende olmasa bıle manuel gıbı rolantıde gıder mı?
  3. Vites R konumunda ıken de ayagım frende olmasa bıle arac gerı gider mi?
1. Evet hafifçe ileri gitmeye başlar.
2. Hayır gitmez.
3. Hafif gider.
Gidiyor ama hafif zaten siz kontrol edersiniz muhtemelen otomatik kullanmak çok kolay.

1 evet sanirim dizel arac kullandiniz rolantide gaza basmadan gidiyirdu :) otomatiklerdede gider ufak ufak.
2 evet frene basarsaniz hic bir sekilde gitmez. Durmaniz gerekti frende dursun ayaginiz. Cok uzun durmaniz gerekiyorsa p konumuna alip el frenini cekip oyle ayaginizi frenden cekin. Bu sanziman icin dogru olan bir kullanim seklidir.
3 ayni d konumundaki gibi r deyken de arac hareket etmek ister frene basip cekerek yavasca park edebilirsiniz
Yanliz bunlar teoride butun otomatik vitesler icin gecerlidir fakat bazi farkli modlari olan otomatik viteslerde d veya r de olsada arac gaza basmanizi isteyebilir veya hafif yokus ise gaza basmak gerekebilir

1. Evet hafifçe ileri gitmeye başlar.
2. Hayır gitmez.
3. Hafif gider.
Gidiyor ama hafif zaten siz kontrol edersiniz muhtemelen otomatik kullanmak çok kolay.
pekı hocam vercegınız tavsıye varmı baska

1 evet sanirim dizel arac kullandiniz rolantide gaza basmadan gidiyirdu :) otomatiklerdede gider ufak ufak.
2 evet frene basarsaniz hic bir sekilde gitmez. Durmaniz gerekti frende dursun ayaginiz. Cok uzun durmaniz gerekiyorsa p konumuna alip el frenini cekip oyle ayaginizi frenden cekin. Bu sanziman icin dogru olan bir kullanim seklidir.
3 ayni d konumundaki gibi r deyken de arac hareket etmek ister frene basip cekerek yavasca park edebilirsiniz
Yanliz bunlar teoride butun otomatik vitesler icin gecerlidir fakat bazi farkli modlari olan otomatik viteslerde d veya r de olsada arac gaza basmanizi isteyebilir veya hafif yokus ise gaza basmak gerekebilir
hocam p de ıken gaz versem arac gıtmez demı evet dızel kullandım

Dostlar araba aldık 2024 Seat leon. Normalde bızde H100 vardı kamyonet babam ısı ıcın kullanıyordu ben onu suruyordum otomatık hiç surmemıstım bırkac seyı merak edıyorum.

3. Vites r konumunda ıken de ayagım frende olmasa bıle arac gerı gider mi?

Bu sorularin cevabini bos bir alanda bence kendiniz alin, ayrica dik rampalarda yukari cikarken D'ye alip sadece frenden ayaginizi cekip gaza basmazsaniz otomatik arabalar da geri kacirabiliyor.

Bu sorularin cevabini bos bir alanda bence kendiniz alin, ayrica dik rampalarda yukari.
Cikarken D'ye alip sadece frenden ayaginizi cekip gaza basmazsaniz otomatik arabalar da geri kacirabiliyor.

Genelinde yokus kalkis oluyor ve kacirmiyor. En azindan benim kullandiklarim yokus kalkisliydi ve kacirmiyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı