Otomatik aşağı kaydırma hakkında

ciri_88

Hectopat
Öncelikle umarım konu doğru yerdedir. Bu işlevi bir tek tarayıcılarda kullandığım için bu kategoriyi seçtim. Gelelim konuya. Ben Windows 10 da RGB cursor kullanıyorum. Ancak bu cursor setinde "-tam adını bilmediğim- 'scroll down - down up ' yerine kullanılan, farenin orta tuşuna sitenin herhangi bir yerine basınca gelip fareyi aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde otomatik olarak 'scroll down - scroll up' işlevini gören kısayol"un bir görünümü yok. Çünkü Windows ayarlarında da gözükmüyor. Haliyle cursoru tasarlayan kişide bu görünümü tasarlamamış. Anlatım için kusura bakmayın ama ne dendiğini bilmediğim için Google'da da tatmin edici bir sonuç bulamadım.
Aradığım şey ise bu işlevdeki hareketi yapınca gelen görünümün dosyaları nerededir? Veya bu cursoru nasıl değiştiririm? Çünkü kendim tasarlayacağım ve eğer bu değişmiyorsa boşuna uğraşmayayım. Anlatımım kötü olsa da anlayan ve yardım etmeye çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim. Değiştirmek istediğim cursor görünümü ekte.

image136.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arama kutusuna ''Fare'' yazın. Daha sonra Fare işaretcisi görünümünü veya hızını değiştir seçeneğini açın. Açılan arayüzden İşaretçiler ve Gözat tıklayın. Dosya konumunu gösteren arayüz gelecektir.
Disk:\Windows\Cursors

Screenshot_12.png

Screenshot_11.png

Yabancı kaynaklara göz attım. Belirttiğin şey için bir değiştirme ayarı bulamadım.

Son düzenleme:
Arama kutusuna ''Fare'' yazın. Daha sonra Fare işaretcisi görünümünü veya hızını değiştir seçeneğini açın. Açılan arayüzden İşaretçiler ve Gözat tıklayın. Dosya konumunu gösteren arayüz gelecektir.

Eki Görüntüle 866466

Eki Görüntüle 866465
Hocam bu normal işaretçi ayarı, değil mi?
Anladığım kadarıyla orta tuşa basınca çıkan kaydırma simgesini değiştirmek istiyor konu sahibi.

Arama kutusuna "fare" yazın. Daha sonra fare işaretcisi görünümünü veya hızını değiştir seçeneğini açın. Açılan arayüzden işaretçiler ve gözat tıklayın. Dosya konumunu gösteren arayüz gelecektir.

Eki Görüntüle 866466

Eki Görüntüle 866465

Yabancı kaynaklara göz attım. Belirttiğin şey için bir değiştirme ayarı bulamadım.

Hocam buradan zaten normal cursor özelleştirmesi yapılıyor. Ancak ekte belirttiğim kısmı yok.

Sanırım bir program tasarlıyorsunuz.
Farklı programlarda farklı şekilde gözükebiliyor. Kendiniz ayarlayabilmeniz lazım.

Eğer sadece bunu Windows içerisinde değiştirmek istiyorsanız bir fikrim yok.

Bu özelliği en çok Opera GX tarayıcıda kullanıyorum ve bir haber okurken vs. çok yardımcı oluyor. Ancak RGB cursor seti ile hoş durmuyor. Araştırırken "autoscroll" diye arattığımda, Firefox tarayıcıda adının geçtiğini gördüm. Ancak Opera GX ayarlarında ve kısayol ayarlarında ilgili ayarı bulamadım.

Sanırsam bu özellik uygulamadan uygulamaya değişiyor ve özelleştirme mümkün değil?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı