Otomatik vs Manuel Ehliyeti

O vitesi 3'ten 2'ye atmanın verdiği zevki otomatikte yaşayamazsın.
Otomatikte de yapılıyor da. Ama sorun sadece sesi geliyor, patinaj çekmiyor. Erkek adamın hep manuelle işi olacak :)
Bizim kursa gelen yaşlı dayıların ve teyzelerin hiç bilmeden manuel almasına sinir oluyorum. Geçmek bilmiyorlar.
Ama gençlerde sıkıntı yok. Direkt öğreniveriyorlar.
 
Daha ehliyet yaşım gelmedi manuel sürüyorum. Benim gibi bir dangoz sürebiliyorsa sizde sürersiniz. Otomatikte sürdüm rahat ama o vitesi 2'den 3'e atmak. Patinajla kalkmak ah ah!

Manueli 2 3 defada kaptım sizde kaparsınız.
 
Instagram'da araba videoları izleyip gelenler yorum yapmış yine. Sürücü kursuna yazılacaksın ne de olsa. Korkma, öğrenirsin, korktuğun kadar zor değil manuel vites. Bisiklet sürmek gibi mevzu. Manuel alırsan her iki türde de araba kullanabilirsin fakat otomatik alırsan manuel kullanamazsın. Şöyle düşün hastaneye gitmek zorundasın acil bir durumda kendi araban yok komşudan manuel arabasını aldın. Ne yapacaksın ? Sürmesi ayrı dert polis çevirse ayrı dert...
 
3-4 ayım kaldı erişkin olmam için. 18'i bitirir bitirmez ehliyete başvuracağım, ehliyet tipi konusunda kararsız kaldım. Bir erkek olmama rağmen arabalarla alakam çok yok, açıkçası manuel yola odağımı kaybettireceğimden kaza yapmaktan korkuyorum. Manuel belki de acil durumlar harici bir kere bile sürmeyeceğim, sizce manuel ehliyeti ihtiyaç mı? Araba alırken de otomatik daha çok tercih edildiğinden acemilik sonrası otomatik bir araba kullanmayı düşünüyorum üniversiteye giderken.
Otobanda seyir halinde giderken baktın aynadan çakal kasa bmw arkana yapıştı selektör atıyor , vuracaksın vitesi 3 ten 2 ye deviri yaslayacaksın sona kadar sonra tekrar 3. vites bak bakalım gelebiliyor mu , işte bu hazzı otomatik vermez dostum 😂😂😂😂
 
Manuel daha mantıklı. Çünkü eskir diye düşünürsün otomatik alırsın bir gün manuel araç kullanmak durumunda kalınca afallayıp kalırsın. Ayrıca manuel ve otomatik vitesin kendilerine has tadı var. Ama bana sorarsan manuel daha hisli. Manuel almanın zararı olmaz. Üstüne avantajı olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı