Otomobil Nasıl Kullanılır ?

kerimcan69

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar. Bugün size soracağım ve bilgi almak istediğim konu araba (otomobil) nasıl kullanılır olacak. Arkadaşlar öncelikle ben söyliceklerimi söyleyeyim lütfen sonrada siz yorum yapın. Arkadaşlar şimdi ben internette ne kadar video izlesemde doğru düzgün anlatan video yok tamam güzel anlatmışlar ama hepsi farklı farklı anlatmışlar. Benim size soracağım konu şu.
1 ) Arabayı kaldırırken stop ettirmeden nasıl kaldırırız?
2 ) Araba vitestemi kaldırılmalıdır. Boşta mı?
2 ) Araba giderken vites nasıl değiştirilir. Stop ettirmeden.

Bu 2 Soruyu çok araştırdım.Fakat herkes farklı birşey söylemiş. Lütfen bu soruya yaşamış gerçekten araba kullanmayı bilen arkadaşlar cevap versin. Çünkü hafta sonu araba kullanmaya başlamak istiyorum. Hemen işi kavramak istiyorum. Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Hocam arabanız yeni model bir arabaysa gaza dahi basmadan sadece debriyajdan hafifçe çekerek kaldırabilirsiniz ama sizin yeni başladığınızı ve arabanın da sizin olduğunu düşünürsek hafifçe gaz verip ve debriyajdan ayağınızı hafifçe çekmelisiniz. Yokuşta kalkış yapacakken bir ayağınız frende bir ayağınız debriyajda olacak. Frene basılı tutarken debriyajdan ayağınızı motorun sesini hissedene kadar kaldırıp frenden ayağınızı çektiğinizde o direk kendisini ileriye doğru atacaktır. Eski araba sürmedim. Yeni model arabadan bahsediyorum.

2- Araba viteste olmadan zaten kalkmaz. 1. viteste kalkmalısınız.

3- Araba giderken uygun devir aralığına geldiğinde ( arabasına göre değişir genellikle 3000) gazdan ayağınızı çekip debriyaja basıp vitesi yükselterek stop ettirmeden vites yükseltmiş olursunuz. Zaten araba kalktığı için debriyajdan ayağınızı hemen çekseniz bile stop etmeyecektir. Eğer kendi arabanızda öğrenmek istemiyorsanız ders veren öğretmenler var bir onlara bakın derim :)

Bana göre bu ișleri öğrenmenin tek bir yolu var:
Bir araba bulucaksın, boș bir alana gideceksin, (Otopark, pazar yeri, șehirdıșı vb.) ve sürekli alıștırma yapacaksın. Arabayı sürekli durdurup kaldıracaksın, vites değiștireceksin vesaire. Böyle böyle öğreneceksin. Her gün alıștırma yapacaksın. Sonra da bir bakmıșsın, "ekmek almaya gidiyorum" ayağına arabayla tur atıcaksın. :)

Direksiyon vites pedal kombinasyonları öğreniliyor o problem değil, trafik psikolojisi denen bir şey var onu atlattıktan sonra inan sanki yıllardır araba kullanıyormuş gibi hissediyorsun. Benim bir sene oldu yaklaşık ehliyeti alalı sürekli arkadaşlar aldım sağ sola giderken babamdan aldım ben kullanacağım diye şimdi babam kesinlikle direksiyona geçmiyor hatta anahtarı benim montun cebine koyar her zaman. :) Yani demem o ki teknik kısımlardan yana sıkıntın olmasın o öğreniliyor asıl olay trafiğe çıkınca başlıyor sanki herkes üzerine sürüyor gibi hissediyorsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı