Otomobil satıcıların 1 günde yaptığı yüksek zamlar

dewilboyz

Kilopat
Katılım
4 Mayıs 2015
Mesajlar
223
Merhaba, bu aralar 250 bin lira civarında arabalara bakıyorum. Şimdiye kadar 26 tane falan aracı favorilerime ekledim. 5 Mayıs'ta başlamıştım araç bakmaya bugün tekrardan kaydettiğim araçlara baktım ve çok saçma sapan seyler gördüm. 5 Mayıs'ta eklediğim araç sahibi 6 Mayıs'ta aracına 20 bin lira zam yapmış, bir diğeri 5 bir diğeri 12. Şunu merak ediyorum, bu insanlar gerçekten neye göre bu artışları yapıyorlar? 1 2 bin lira yapılır anlarım da 20 bin lira nedir ya? 1 günde 20 bin liralik ne olabilir de bu aracın degeri artar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hondacılar, polocular gibi toplulukların kendi WhatsApp grupları var ve kendi kafalarına göre ilana koydukları araçların fiyatlarını bilinçli olarak yükseltiyorlar. Bunu sahibinden de ortalama 5 kişinin yapması yeterli ki diğer satıcılar "bunun arabası bu kadar ediyorsa benimki daha fazla eder" gibi bir düşünceyle onlar da fiyat arttırıyorlar. Ekstra olarak al-sat yapanlar da bayram öncesi "uygun" denilebilecek araçları alıp kâr elde edebilmek için daha fazla fiyata ilana koymaları fiyatları yükseltiyor. Tek neden bunlar değil tabi ki ama genel olarak otomobillerin yatırım olarak görünmesi her geçen gün fiyatlara etki ediyor.
 
Çok ciddi söylüyorum sıfır almak en mantıklısı. Bayide sıfır civic 600bin lira, adam 15 senelik 200bin km civic'e 250bin yazıyor. Yav aradaki teknoloji,sene,kalite farkını geçtim şuanki civici 200bin km kullan zaten 350bin olur :D Ben babama da diyorum kendim de motosiklet alırken dikkat ediyorum ya sıfır alcan ya da almayacan. Çok nadir namuslu adam çıkıyor bu bu kadar etmez fiyatı budur diyor satıyor onu da tutturursan artık..
 

Geri
Yukarı