Otonom rota takibi drone yapmak

nsmnzt

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2020
Mesajlar
23
Rota takibi yapan, kameradan gelen görüntüleri işleyebilen, bir drone projesi yapmak istiyorum. Hangi malzemeleri kullanmalıyım? Rasbperry Pi mı daha uygun olur yoksa Arduino mu? Kafam çok karışık yardımcı olabilir misiniz?
 
Arduino ile yapılabildiğini şimdi duydum. Bildiğim kadarıyla Raspberry Pi kullanılıyor genelde.

Arduino ile de yapılıyor ama istediklerimi yapabilir miyim bilmiyorum. Verilen rotayi takip eden ve kamera üzerinden görüntüleri işleyen gerekli durumlarda bilgi veren bir drone yapmak istiyorum.
 
Eğer nesne takibi yapmayacaksanız GPS ile koordinat alıp mission planner üzerinden rota çizmeniz gerekmekte. Tabii uçuş kontrol kartı da lazım.
 
Özel bir amacınız yoksa Raspberry PI yerine görüntü işleme için direkt bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Rasperry PI ile yapabilecekleriniz biraz kısıtlanıyor. O yüzden pek önermem.

Sıfırdan kendiniz toplayacaksanız gereken temel malzemeler: kumanda, telemetri, Pixhawk (veya herhangi bir uçuş kontrolörü), GPS, motor, pervane, lipo pil, sigorta, gövde, eğer Raspberry PI kullanacaksanız regülatör.

İnternette araştırırsanız daha sağlıklı ve düzenli bilgi bulabilirsiniz.

Ayrıca rota çizimi ve görev tasarlamak için Mission Planner programı ile Dronekit kütüphanesini araştırabilirsiniz. Eğer Pixhawk modellerinden birini kullanacaksanız Mission Planner'ı kalibrasyon vb. işleriniz için kesinlikle kullanacaksınız zaten.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı