İnsanlık hâli. Herkes oyun oynar. İlla ki oyunda aktifken oyunla ilgili bir kâr elde ettiğiniz oyunlara denk gelmişinizdir. Veya bilgisayarı başka bir nedenden kapamamanız veya bir süre sonra otomatik kapanması gerekiyordur. Bir süre sonra otomatik kapanması için
Ekteki
İçindeki klasörü istediğiniz bir yere atın ve AwayFromKeyboard.exe dosyasına kısayol oluşturun ve özelliklerine girin:
Hedef kısmına boşluk ekleyip ilk tırnak içerisine şifre, ikinci tırnak içerisine bilgisayarı otomatik kapatacağı tarihi girin. Eğer hiç kapanmasını istemiyorsanız benim gibi tarihi çok uzak bir zaman yapabilirsiniz. (Belki sizin için 2026 geçmiştir bile
)
Benimkinin örneği bu şekilde:
"Yıl-Ay-Gün Saat-Dakika"
Sonra da her çalıştırdığınızda yönetici izniyle çalıştırmak için:
Şimdi de çalıştırdığınız anda bilgisayara hiçbir şey yapılamayacak. Sadece kapatılabilir veya CTRL + ALT + DEL Kombinasyonuyla bilgisayarı kitleyebilir veya kapatabilir. Görev yöneticisini açamaz ve bilgisayardaki bütün kısayollar çalışmaz.
Ek olarak bir aksilik olma durumunda uygulamayı bir başka yöntemle kapatabilirlerse
Belki bu uygulamayı Windoc'dan hatırlayabilirsiniz. O baya bir ertelendi maalesef. Şu anda bir Oyun Geliştirme ekibi topluyorum. Henüz 7 kişiyiz. Bundan sonra bir de ParentalControl uygulamasından sonra oyun geliştirme ekibi (UE) konusu açabilirim. Bir çok kişi gelecektir fakat disiplinli olanları ayıklayıp yolumuza devam edeceğiz.
Github'a eklemedim çünkü şu an güzel bulmuyorum. Kaynak kodunu decompile ile bulabilirsiniz. Ben yüklemedim çünkü hiç optimize etmedim ve o zaman çok bilgili olmadığımdan çok saçma geliştirmişim. Şimdi çok daha profesyonel yöntemlerle daha güvenli şekilde kitleyebilirim. Neyse her şey sırasıyla. Kendinize iyi bakın!
SHA-256:
Virüs total sonucu: VirusTotal
Parental Control için konu yapmaya üşendim. Buradan bakabilirsiniz:
www.technopat.net
shutdown /s /t 3600 gibi bir örnek var fakat gizliliğiniz bulunmuyor. Örneğin misafir çocuğu veya kardeşinizin bilgisayara erişmesini istemiyor olabilirsiniz. Ben de bir ara bunun için bir gün oturdum ve yaptım. Çok uğraşmadığımdan temel şeyleri yaptım sadece. Şimdi ise onu nasıl kullanacağımızı göstereyim:Ekteki
.txt dosyasını indirip uzantısını .zip yapın.İçindeki klasörü istediğiniz bir yere atın ve AwayFromKeyboard.exe dosyasına kısayol oluşturun ve özelliklerine girin:
Hedef kısmına boşluk ekleyip ilk tırnak içerisine şifre, ikinci tırnak içerisine bilgisayarı otomatik kapatacağı tarihi girin. Eğer hiç kapanmasını istemiyorsanız benim gibi tarihi çok uzak bir zaman yapabilirsiniz. (Belki sizin için 2026 geçmiştir bile
Benimkinin örneği bu şekilde:
Bash:
"...AwayFromKeyboard.exe" "Technopat" "2026-01-05 01:05"
Sonra da her çalıştırdığınızda yönetici izniyle çalıştırmak için:
Şimdi de çalıştırdığınız anda bilgisayara hiçbir şey yapılamayacak. Sadece kapatılabilir veya CTRL + ALT + DEL Kombinasyonuyla bilgisayarı kitleyebilir veya kapatabilir. Görev yöneticisini açamaz ve bilgisayardaki bütün kısayollar çalışmaz.
Ek olarak bir aksilik olma durumunda uygulamayı bir başka yöntemle kapatabilirlerse
CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekranı alır.Belki bu uygulamayı Windoc'dan hatırlayabilirsiniz. O baya bir ertelendi maalesef. Şu anda bir Oyun Geliştirme ekibi topluyorum. Henüz 7 kişiyiz. Bundan sonra bir de ParentalControl uygulamasından sonra oyun geliştirme ekibi (UE) konusu açabilirim. Bir çok kişi gelecektir fakat disiplinli olanları ayıklayıp yolumuza devam edeceğiz.
Github'a eklemedim çünkü şu an güzel bulmuyorum. Kaynak kodunu decompile ile bulabilirsiniz. Ben yüklemedim çünkü hiç optimize etmedim ve o zaman çok bilgili olmadığımdan çok saçma geliştirmişim. Şimdi çok daha profesyonel yöntemlerle daha güvenli şekilde kitleyebilirim. Neyse her şey sırasıyla. Kendinize iyi bakın!
SHA-256:
cc1296b158e8ec521f52cd3f3537c6ab4ce490d7df3b726f615edbeeb4bbc101Virüs total sonucu: VirusTotal
Parental Control için konu yapmaya üşendim. Buradan bakabilirsiniz:
Çözüldü: Windows ekran süresi nasıl belirlenir?
Windows açık iken mesela 1 saat sonrasında ekran kendini kilitleyecek (bir nevi çocuk kilidi) fakat öncesinde bir MP3 dosyası çalacak nasıl yapabilirim? Çalıştırdan mı yapmam lazım yoksa bunun için bir program var mı? İnternette biraz araştırdım karşıma düzgün bir şey çıkmadı.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: