Çözüldü "Out of Range" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

276550

Hectopat
Witcher 3 oyununu actigim zaman out of range hatasi aldim. Oyunu kapatamadim, PC'ye restart attim ve Windows ekrani gelmeden tekrar out of range hatasi almaya basladim. Ekran kartini çikarip onboard dan görüntü almaya çalistim ve goruntu geldi. Ben de safe mode da DDU ile driverlari silip ekran kartini tekrar taktim. Bilgisayari actigimda goruntu alabildim fakat driverlari yukledigim an tekrar ayni hatayi almaya basladim. Ben de PC'yi TV'de ve farkli bir monitorde denedim. İkisinde de ekran karti driver'i kuruluyken goruntu alabildim ve hemen cözünürlügü düsürdüm. Tekrar kendi monitorumde goruntu almaya calistigimda ayni hatayi aldim. Saatlerdir ugrasiyorum duzeltemedim, yardimci olabilecek birisi var mi?

Çözüm
Sorunu çözdüm, başka bir monitör ile masaüstüne gelip AMD denetim masasından özel çözünürlük oluşturdum(1440x768) ve diğer monitörü bağladıgım zaman çalıştı, cozunurlugu duzelttım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Monitörünü farklı bir bilgisayarda test ettin mi?
hayir su an edemem
hayir su an edemem
Monitörünü farklı bir bilgisayarda test ettin mi?
tv den safe mode a girip goruntu alamadigim monitoru taktim ve goruntu alabildim hangi ayarlari yapmam lazim ?
hayir su an edemem

tv den safe mode a girip goruntu alamadigim monitoru taktim ve goruntu alabildim hangi ayarlari yapmam lazim ?
safe mode a girip cozunurlugu dusursem de out of range hatasi devam ediyor

Sorunu çözdüm, başka bir monitör ile masaüstüne gelip AMD denetim masasından özel çözünürlük oluşturdum(1440x768) ve diğer monitörü bağladıgım zaman çalıştı, cozunurlugu duzelttım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Monitörün desteklemediği bir çözünürlüğü oyunda kullanırsanız bunun gibi hatalar alırsınız. Monitörün modeliyle arayıp son desteklediği çözünürlüğü görün ve ondan sonra oyunun config vs tarzı not defteriyle açılabilen ayar dosyasına girip çözünürlüğünüzü manuel olarak girip kaydedin ondan sonra oyunu açın düzelecektir.
oyunun config doslayari yok ne yapmaliyiz

oyunun config doslayari yok ne yapmaliyiz
olması lazım büyük ihtimal. Örneğin yüklediğin klasörde değilse bile appdata klasöründedir veya belgelerdeki klasösöründedir. Bazı oyunlarda olmadığı da doğru fakat örneğin geforce experience indirip oradaki oyunu optimize et düğmesiyle ayarları zorla değiştirmesini sağlayabilirsin.

olması lazım büyük ihtimal. Örneğin yüklediğin klasörde değilse bile appdata klasöründedir veya belgelerdeki klasösöründedir. Bazı oyunlarda olmadığı da doğru fakat örneğin geforce experience indirip oradaki oyunu optimize et düğmesiyle ayarları zorla değiştirmesini sağlayabilirsin.
Knk benim ki amd bende oyle bise yok baktim oyun steam ve ubisoftda baglj ve config dosyasi yok comment.dg fln var kendimiz yaratsak configi olmazmi

Steam üzerindeki bazı oyunlarda başlangıç seçenekleri kısmına -Width 1920 -height 1080 yazınca oyun o yazılan çözünürlükle açılıyordu. Steam üzerinde ise denenebilir. Ama çözmüşsünüz sorunu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı