Çözüldü Outemu Blue nasıl linear yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben de zaten bildiğiniz üzere aynı klavyeyi kullanıyorum. Ve bilgilendirme amaçlı bir yazı yazmak istedim umarım seçiminizde yardımcı olur.
Çoğu kişi işte çok sesli gece annemler uyanır yok oyunu duyamıyorum falan filan hepsi boş. Bu tamamen zevk ve durum meselesi ben ailemden geç yatıyorum ama odalar uzak olduğu için ses onlara gitmiyor zaten. Oyunda da Rainbow Six Siege oynuyorum ses kasmanın aşırı önemli olduğu bir oyun. Şimdiye kadar bir kere lan klavyenin sesinden duyamadık adamı dediğim olmadı, olacağını da sanmıyorum.
Ayrıca Blue Switchlerin iyi olduğu düşündüğüm bir yanı da Tactile olması yani basışların güzel bir his, feedback, vermesi. Tuşa bastığımı hissediyorum yani. Ama bu zorlayacak düzeyde de olmuyor merak etmeyin.
Hatta size şunu söyleyebilirim, arada bilgisayar kapalıyken falan sırf sesi için klavyenin başına oturup rastgele bir şeyler yazıyorum.
Alacağınız klavye ile ilgili de küçük bir bilgi vereyim, bilek desteği çok rahat. Başka bilek desteği kullanmadım tabii, ama bu yokken kolum kopacakmış gibi hissediyorum o kadar alıştım ki artık.
Başka aklınızda soru varsa yarın bakmaya çalışırım.
İyi geceler, sosyaller hocam.

Ben de zaten bildiğiniz üzere aynı klavyeyi kullanıyorum. Ve bilgilendirme amaçlı bir yazı yazmak istedim umarım seçiminizde yardımcı olur.
Çoğu kişi işte çok sesli gece annemler uyanır yok oyunu duyamıyorum falan filan hepsi boş. Bu tamamen zevk ve durum meselesi ben ailemden geç yatıyorum ama odalar uzak olduğu için ses onlara gitmiyor zaten. Oyunda da Rainbow Six Siege oynuyorum ses kasmanın aşırı önemli olduğu bir oyun. Şimdiye kadar bir kere lan klavyenin sesinden duyamadık adamı dediğim olmadı, olacağını da sanmıyorum.
Ayrıca Blue Switchlerin iyi olduğu düşündüğüm bir yanı da Tactile olması yani basışların güzel bir his, feedback, vermesi. Tuşa bastığımı hissediyorum yani. Ama bu zorlayacak düzeyde de olmuyor merak etmeyin.
Hatta size şunu söyleyebilirim, arada bilgisayar kapalıyken falan sırf sesi için klavyenin başına oturup rastgele bir şeyler yazıyorum.
Alacağınız klavye ile ilgili de küçük bir bilgi vereyim, bilek desteği çok rahat. Başka bilek desteği kullanmadım tabii, ama bu yokken kolum kopacakmış gibi hissediyorum o kadar alıştım ki artık.
Başka aklınızda soru varsa yarın bakmaya çalışırım.
İyi geceler, sosyaller hocam.
İyi geceler dilerim, çok yardımcı oldunuz yarın sabah sipariş veriyorum.

Eğer imkanın olursa yani bu işlerden biraz anlarsan ve garanti kapsamı durumlarını delecek bir müdahalede bulanmazsan, benim de dün gerçekleştirdiğim gibi klavye kasasının boşluklarını halı altı kaydırmazı diye tabir edilen malzeme ile doldurabilir, yay ve yankılanma sesini yarı yarıya indirebilirsin.

2022-03-13 02.59.39.jpg

2022-03-13 02.59.35.jpg

Eğer imkanın olursa yani bu işlerden biraz anlarsan ve garanti kapsamı durumlarını delecek bir müdahalede bulanmazsan, benim de dün gerçekleştirdiğim gibi klavye kasasının boşluklarını halı altı kaydırmazı diye tabir edilen malzeme ile doldurabilir, yay ve yankılanma sesini yarı yarıya indirebilirsin.

Eki Görüntüle 1331569

Eki Görüntüle 1331570
Klavye elime geçsin size soracağım rahatsız ederse bunu yapabilirim.

Bu arada O-ring güzel yöntem ama onların da kalınlık dereceleri mevcut. Ne kadar kalınlaşırsa tuşun aktifleşme mesafesi o kadar kısalır. Bu da kimisi için tercih edilmeyecek bir durum. Keycaps'lerin sesi biraz daha yaymasını, titreşmesini önledikleri için Keycaps'ten Keycaps'e fark edecektir yarattığı etki de.

Eki Görüntüle 1331569

Eki Görüntüle 1331570
Konuyla alakasız ama klavyede HyperX Pudding Keycaps mi var?
Sadece merak ettim de çok güzel duruyor klavyeniz.

Konuyla alakasız ama klavyede HyperX Pudding Keycaps mi var?
Sadece merak ettim de çok güzel duruyor klavyeniz.
Teşekkürler. Evet. HyperX Pudding ile değiştirdim. Switch'ler de yapısı gereği ışığı çok güzel yayıyor tuşlara. Amazon'da güzel fiyata bulabilirsin. Ama tabi ABS yerine PBT tercih edersen Enter ve Türkçe tuşlar mevcut olmuyor.

Bonus 12.jpg

20220312_020725.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı