Outlook'a oturum açmak için diğer isim eklemek güvenlik için faydalı mıdır?

784912

Picopat
Bu özelliği yeni keşfettim ve yanlış anlamadıysam durum şöyle. Mesela 1 sitede kayıt açtınız ve kötü niyetli birisi oradaki mailinizi gördü ve sürekli oturum açma isteği göndermeye başladı. Anladığım kadarıyla bu diğer isim koymak mailinizin uzantısını değiştirmiyor yani siz o siteye yine aynı isim ile kayıt oluyorsunuz galiba ama oturum açarken diğer ismi girmeniz gerekiyor.
Böylelikle kötü niyetli kişi diğer isminizi bilmediği için oturum açma isteği yollayamıyor çünkü mevcut mail adınızı biliyor ama bu kayıt açarken lazım oluyor, oturum açma isteği denemeleri yapabilmesi için yanlış anlamadıysam bu yeni ekleyeceğiniz diğer isminizi bilmesi lazım sanırım.

Yanlış anlamadıysam durum böyle. O zaman bu özellik bayağı iyi değil mi? Siz kullanıyor musunuz?

Bu genellikle sızdırılmış maillerin sürekli spam girişlerden kurtulması amacıyla kullanılıyor. Açabilirsiniz, eğer mailiniz sızdırılmışsa faydalı olabilir.
Birisi bununla ilgili konu açmış, ona yardım edeyim dedim ve bu konumun linkini paylaştım. Bahsettiğiniz durum aynı şu aşağıda vereceğim linkteki gibi değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı