Overclock ayarları kaydedilmiyor

266486

Hectopat
Anakart
Asus P5G41T-M LX
İşlemci
Xeon X5460
15 senelik bir anakartım var. Yaklasık 4-5 aydır bilgisayarımı açmıyordum, kasa soğuk bir ortamda kaldı. Nemli bir bölgede yaşıyorum. Uzun süre ilk defa bilgisayarı actıgımda New CPU installed yazısı geldi ve F1'e basıp geçtim daha sonra tarih ve saatin yanlış oldugunu gördüm. Bilgisayarı kapatıp fişten çıkardım. 30 dakika sonra geri açtığımda tekrar New CPU installed yazısı karsıma cıktı. Fişten çıkarıp biraz beklediğimde bu bilgi her acılısta karsıma geliyor ancak fişten cıkarmadıgım sürece o bilgi ekrana gelmiyor. 2 senedir değişmeyen termal macunumu değişmeye karar verdim. Kasada kaba şekilde bir temizlik yapıp macunu değiştiğimde tekrar New CPU installed yazdı.

Bu sefer işlemciyi yuvasından oynatmam sonucu bu bilgiyi gösterdi diye düşündüm ancak öyle değilmiş fişten çıkarıp taktığımda gene aynı bilgi ekrana geldi.

GTX 950 ve Xeon X5460 işlemcim var. Maalesef darboğaz olduğu için overclock yapmak zorunda kalıyorum. (Eskiden de overclocklu şekilde kullanıyordum.) BIOS'tan overclock ayarlarımı yapıp çıktıktan sonra oyuna girdim ve MSI Afterburner'dan işlemci frekansımın hala aynı olduğunu gördüm. Tekrar BIOS'a girip ayarlarımı kontrol ettiğimde ayarladığım şekilde duruyor fakat oyun içinde eski frekansla çalışıyordu. Ne yapmalıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı