Overclock basit bir şey mi?

Nemai

Megapat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
5.186
Çözümler
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bazı videolar görüyorum. YouTube'da adam direkt bir program açıp değerleri oynatıyor ve bu kadar overclocklamak yeter diyor. Bu kadar basit mi bu işlem?

(Merakımdan soruyorum sadece, yapmayacağım.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değer oynatmaktan ibaret olsa keşke sadece. Zor değil pratik olarak. Ama sabır isteyen bir iş. Ufak ufak arttırmak lazım stabilite sağlanana kadar. Mesela 200 MHz OC yapacaksın. Ufak ufak arttırıp, her arttırışında bir de gidip test edince iş çok uzuyor. Dediğim gibi sabır isteyen bir şey.
 
Hayır zor değil sadece sabır gerektiriyor ekran kartı overclocku 2-3 saat test ettikten sonra düzgün değeri bulabilirsin ancak işlemcide günün yarısı ölebilir.
 
Basit ama tehlikeli olabilir. Her şey noktası noktasına doğru ve yerinde bile verilmiş olsa anakart arızası vb. yaşatabiliyor. Geçenlerde forumda biri işlemci için kusursuz voltaj ve çok normal bir GHz değeri yazmış olmasına rağmen anakartı hurdaya çıktı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı