Overclock değerleri ve test sonuçları nasıl?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Zotac RTX 2060 OC Gaming OC Edition- Ryzen 5 2600 4.1 GHz- Gigabyte B450M S2H-Crucial Ballistix 16 GB (8x2) 3000 mhz cl 15- Kingston HyperX Fury 3D 480 GB-Samsung HD252HJ- Xigmatek Beast- X-Power 650W 80+ Gold
My Equipments
LG 24MK400H-B- SteelSeries Rival 3- Razer BlackWidow Elite- Cooler Master CH321- SteelSeries Qck Edge Medium- Dualshock 3- Hadron HD552
RAM
Crucial Ballistix 8x2 3000mhz
Ekran kartı
Zotac RTX 2060
İşlemci
R5 5600
Merhaba ben R5 5600 kullanıcısıyım. Soğutma olarak ID-Cooling SE 224XT kullanıyorum. 4.6 GHz 1.20 volt olarak ayarladım. Cinebench testinde 11.800 puan aldım. Sıcaklık değerleri 68'i geçmedi test sırasında. Oyunlarda 45 50 civarında maksimum. Prime 95 small fft testinde de 85 derecelerde sabitleniyor. Voltajı daha da düşürmeye üşendim. Düşünceleriniz neler?

Teşekkür ederim PBO olaylarını hiç anlamadığım için bildiğim gibi yaptım. Technopat'ta da yeterli bilgiyi bulamadım PBO ve CO hakkında.

Rehber mi hazılasam bilemedim. Silikonun yeterince iyi PBO pek de gerek yok. Manuel OC yaptığın için herhangi bir throttle veya güç limiti yok. O yüzden işlemcini iyi soğuttuğundan emin ol. Fanları ne sebeple olursa olsun yavaşlatma yoksa yüke girdiği gibi kapanabilir.

Rehber mi hazılasam bilemedim. Silikonun yeterince iyi PBO pek de gerek yok. Manuel OC yaptığın için herhangi bir throttle veya güç limiti yok. O yüzden işlemcini iyi soğuttuğundan emin ol. Fanları ne sebeple olursa olsun yavaşlatma yoksa yüke girdiği gibi kapanabilir.
Aşırı araştırdım türkçe düzgün Technopat harici bile içerik yok bence. Tamam gerektiği zaman voltajı ve frekansı yükseltmek falan teorik olarak anlaşılıyor bence. Ama uygulama olarak baya kıt internet bu konuda ya da ben bulamadım. Çoğu kişi Zen5'de manuel oc mantıksız diyordu o yüzden başta girişmek istedim BIOS'ta elimi oynatamadım çok karışık geldi. Bence rehber iyi olurdu.

1735999916540.png

Voltajı biraz daha düşürdüm Cinebench R23 testinin 3. dakikasında değerler böyle.

Edit: Smallest FFT testinde tıkladığım an restart attı sistem. Voltaj torture test için düşük kalıyor. Bu durumda stabil değil midir? @AceTeq

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı