i5 6600K 4.5GHz Overclock Test Sonuçları

15 dakika boyunca hiçbir çekirdek hakkında "Worker stopped" yazısı almazsam "Stabil biçimde OC olmuştur." diyorum. Tabii ki bu yaptığım test en üstteki seçenek seçili iken. Bir de her işlemcinin OC kalitesi ayrıdır. Sağ olsun @Asım Demir 'in her seçtiği işlemci kaymak cikiyor. Ben de işlemciyi ondan aldığım için direk OC'ye abandım.
Ben de deneyeyim. :)

Prime95 çalışmayı durdurdu 10. dakika, bunu beklemiyordum. Sıcaktan mı dersiniz?
prime95.jpg

Ben de deneyeyim. :)

Prime95 çalışmayı durdurdu 10. dakika, bunu beklemiyordum. Sıcaktan mı dersiniz?
Eki Görüntüle 180556
İşlemci sıcaklığın fena değil gibi gözüküyor. Prime95'i Windows kendisi durdurmuş olabilir çok fazla yükleniyor diye. Tekrar çalıştırmayı dene.

4.9 gördü o işlemci, yolun açık olsun :)
İşlemcinin motorunu benden önce açtığın için teşekkür ederim. :D

İşlemci sıcaklığın fena değil gibi gözüküyor. Prime95'i Windows kendisi durdurmuş olabilir çok fazla yükleniyor diye. Tekrar çalıştırmayı dene.

4.4'e çektim, voltaj +0.10'dan +0.02'ye aldım, bu şekilde düzgün çalışması gerektiğine eminim 10 derece sıcaklık daha düşük bile çıktı, ama 15 dk olunca yine kapandı program, sanırım dediğin gibi Windows kapattı, yoksa 4.4 bile çalışmayacaksa ölsün bu işlemci. :)

Düzeltme yapayım, üzülerek söylüyorum ki benim işlemci 4.4'de bile stabil değilmiş. 3dMark DX12 testini tamamlayamadı Physics bölümünde iki kere denedim. 4.3'e çekince tamamladı. İşlemcilerinizi 4.5 4.7 falan yapabiliyorsunuz çok şanslısınız. :)

Düzeltme yapayım, üzülerek söylüyorum ki benim işlemci 4.4'de bile stabil değilmiş. 3dMark DX12 testini tamamlayamadı Physics bölümünde iki kere denedim. 4.3'e çekince tamamladı. İşlemcilerinizi 4.5 4.7 falan yapabiliyorsunuz çok şanslısınız. :)

Voltajla birazcık daha uğraşırsan 4.4 görecek stabil olarak. Ek olarak yine de fena değil 4.3GHz. Turbosuz hızı 3.5GHz olduğunu var sayarsak eğer.

Voltajla birazcık daha uğraşırsan 4.4 görecek stabil olarak. Ek olarak yine de fena değil 4.3GHz. Turbosuz hızı 3.5GHz olduğunu var sayarsak eğer.
Evet mesajı yazdıktan hemen sonra aklıma o geldi, voltajı düşürmüştüm epey 4.5'den ilk 4.4'e düştüğümde, bi gıdım arttırınca testi 4.4'de tamamlayabildi.

Prime95'in ilk seçenekteki testine güvenmemek lazım demek ki 90 dakika çalıştırarak tamam stabil değerler bunlar demiştim ama yanılttı beni.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı