Overclock edilmiş G3258 vs İ3 4160

Test sonuçlarına bakarak bu karşılaştırma günlük yaşamda karşılığını bulmuyor. Benchmark testlerinde öne geçse bile bu gerçek hayatta pek mümkün değil. Biliyorsunuz oyunlarda artık işlemcilerin oluşturduğu farklar cidden azaldı. Bu yüzden oyunlarda i5 seviyesi demek kolay oluyor. Günlük yaşamda 4 çekirdek ile 2 çekirdek farkını iyi bir bilgisayar kullanıcısı ise hissedecektir. OC g3258 modelinde mecburi oluyor ama oc günü kurtarmak için yaptığımız bir işlemdir aslında. Şuan oc mecburi oluyor ise bu işlemcide gelecek görmek zor. Birde otomatik oc yapılınca arkadaşın dediği gibi 280x modelinde tıkanır iken i3 4150 veya 4160 modeli 970, 980 hatta 970 slı performansının altından kalkabiliyor. Bir çoğunuza 970 slı kaldırması imkansız gelebilir. Tamam i5 4670k kadar performans veremiyor ama fx 8350 modelini geçiyor. Yani kıyaslamaya gerek yok. İ3 4160 modelinin önü açık ve iyi bir işlemci. Bu yüzden ben onu öneriyorum.

Düzgün oc ile i3 ü ezebilir bundan emin ol 1.4 v ile 4.4 ghz mesela. Ama 2 ile 3 yıl arasında çift çekirdek üst düzey oyunları kaldıramaz hale gelecektir bu da doğru; düşünürsen kaç tane oyun 4 çekirdek isteyecek olabilir ki 15 mi 20 mi sen bunlardan bir tanesini belki oynamak isteyeceksin belki istemeyeceksin. Abartmaya gerek yok bu çekirdek meselesini. 5 yıla yakın götürsün beni herşeyi normal düzeyde akıcı oynarım diyorsan i3 al yok ben bazı oyunlardan feragat edebilirim dersen g3258 al daha iyi oyun deneyimi elde et. Sen seçmelisin.

Ghz herşey demek değildir diyecek arkadaşlar vardır muhakkak ama 2 çekirdekli 4.4 ghz hızındaki bir işlemci 2 gerçek 2 yazılımsal çekirdek kullanan 3.6 veya 3.2 ghz bir işlemciyi geçer rahatça. Darboğaz da abartılacak bir olay değil o kadar da. Titan x le g3258 kullanmıyorsan 5-6 fps bir kayıp ve 6-15 derece arası ısınma olur 55 derece de çalışan bir işlemci de çok zorlanmış olmaz. :)

@ali saçıkara Desteksiz konuşuyorsunuz bence.
Öncelikle kendi açımdan konuşursam 20 tane oyun oynayamamak benim için büyük kayıp çünkü senede zaten doğru düzgün 40 oyun çıkar yada çıkmaz. Her şeyi geçtim hiç yüzüne bakmayacağım saçma sapan bir oyun ama oynayamıyorsunuz, emin olun o oyun gözünüzde büyüyecektir.

Benim merak etttiğim G3258'in daha performanslı olduğunu nerden çıkardığınız, darboğaz olursa 5-6 fps bir kayıp olur diyorsunuz ama neredeyse %50 kayıp olacaktır.
1.4V verip 4.4Ghz yaptığınız işlemcininde %100 çalışırken 55 derece olacağını iddia etmeniz ayrıca komik. :)

Son düzenleme:
Desteksiz olması bir yana halen oyun olarak bakıyor. Hani biz günlük yaşamda farkı hissedersin diyoruz ama arkadaş oyunda sorun olmaz diyor. Hadi ufak bir render işlemi yapmaya başla. Birde darboğaz çok fazla kayıp yapmaz demek çok saçma. Titan x ile g3258 modelini kullanır isen takıla takıla oynarsın. Çünkü işlemci yetişemez. Yani oynanamaz hale gelir. Sen 10 tane oyun desteklemese ne olur diyebilirsin ama arkadaşların şu oyun çıkmış muhteşem kesin almalısın dediğinde küçük Emrah gibi benim işlemcim desteklemiyor diyebileceksin.

Render dememiş konu sahibi şahıs ayrıca i3 muhteşem render performansı verir sizin mantığınızla. Orada örnek olarak verdiğim titan x i siz gerçek olabilir şeklinde yorumlamışsınız o kadar üst düzey bir ekran kartı ile o işlemciyi bağdaştırmanıza diyecek bi sözüm yok tebrik ederim.(i3 de darboğaz yaşar)
@Ercüment Solmaz

Ben bir yılda çıkacak oyunlar içinden yirmi oyun demek istemedim ayrıca öyle bir işlemci alıyorsanız 1300 lira ekran kartı için vermeniz saçma. Desteksiz konuştuğum varsayımı için de buyrun izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cpu sıcaklığı ile ilgili bir video daha vardı fakat bulamadım onuda bulursam gösteririm. İyi sosyaller.
@Galeano

@ali saçıkara Alacağınız her işlemcinin 4.4 Ghz veya üstü overclock edilebileceğini söyleyebilir misiniz? 4 Ghz'de kalırsa ne olacak? Benim bahsettiğim darboğaz otomatik overclock ile oluyor yani 3.6 Ghz saat hızında siz ise şansa iyi çıkmış işlemcilerin videosunu atıyorsunuz.
Eğer bu kadar basit olsaydı inanın insanlar aptal değil 1000TL verip i7 4790k almak yerine 200TL verip G3258 alırlardı. :)

Performans istiyorsan G3258 daha iyi ama ben kendim i3-4130 kullanıyorum yetiyor. Performans olarak aşağıdaki grafiklerde çoğu oyunda i5-4670K ile aynı performansı aldığı görünüyor. Overclock için Technopat'ın video'suna girip yapabilirsin çok zor bir işlem değil. Ama bekleme durumun varsa Intel'in yeni çıkacak 5.nesil işlemcilerini bekle, onlardaki i3'ler G3258 kadar performanslı olmasada şu anki i3'lerden biraz daha performanslı olacaklardır.
Eki Görüntüle 55090

Eki Görüntüle 55092

Eki Görüntüle 55091

Eki Görüntüle 55093

Eki Görüntüle 55094
gtx 980-970 gibi ekran kartlarıyla yapılan oyun testlerinden bilgi verseniz daha iyi olacak. Üst düzey kartlarda oyunları sınırlayan işlemciler oluyor , bana katılıyorsanız yapmanızda fayda var .

@ali saçıkara Alacağınız her işlemcinin 4.4 Ghz veya üstü overclock edilebileceğini söyleyebilir misiniz? 4 Ghz'de kalırsa ne olacak? Benim bahsettiğim darboğaz otomatik overclock ile oluyor yani 3.6 Ghz saat hızında siz ise şansa iyi çıkmış işlemcilerin videosunu atıyorsunuz.
Eğer bu kadar basit olsaydı inanın insanlar aptal değil 1000TL verip i7 4790k almak yerine 200TL verip G3258 alırlardı. :)
Anladım ben sizi haklısınız ama banch koduyla eşleştirip almak gibi çözümler var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı