Youtube üzerinde bakındım fakat overclock hakkında türkçe bir Youtube kanalına denk gelemedim. 1-2 video var fakat profesyonel anlamda eğitici, uygulayan türkçe bir kanala denk gelemedim. Recep hocamın kısmen bu konuda son kullanıcı için videoları bulunuyor (BIOS üzerinden tek tık ile overclock vb.)
Fakat benim bahsetmek istediğim en ince ayrıntısına kadar anlatılan bir Youtube kanalı olması. Recep hocam ya da uzmanlar tarafından böyle bir Youtube kanalı olması ya da video serisi olması açıkcası çok güzel olurdu. Böyle bir düşüncesi olan var mı?
Böyle bir düşüncemiz yok. Overclock konusunda uzman olmaya harcayacağım zamanı Hackintosh'a harcarım daha iyi. Türkiyede insanlar halen daha VIA yonga setli anakart kullanıyor. OC rehberi yapacağız, kaydıracı bi oturuşta sona kökleyen kişiler ertesi gün ekran kartım yandı diye bize feryat edecek...
Videolardaki kullanılan sistemin bütün parçaları aynı olsada sonucunun aynısı garanti edilemez. Herkesin sisteminin stabil voltaj değeri ve saat hızı yine farklı olacaktır. Buda gördüğünü direk uygulamaya alışan toplumun yararından çok zararına olacaktır.