Overclock ileride problem çıkarır mı?

KüçükKaktüs

Centipat
Merhaba arkadaşlar elimde 12nm Ryzen 5 1600 var. Yaklaşık 1.5 aydır 4 GHz hızında kullanıyorum. Bayağıdır konu açacaktım, kısmet bugüneymiş. Cinebench R20 testi yaptım, fotoğraf ektedir. 1.275V sabit 10 saat Prime95 testinden geçti ve bir sürü oyun oynandı (BF5, GTA 5, FIFA, LOL, CS:GO, vb), hiçbir sorun teşkil etmedi. Arkadaşımda R5 2600 var fakat hem tekli hem çoklu çekirdekte benim işlemcim onunkini geçiyor. Arkadaşımın işlemcisi de 4GHz. Sıcaklık değerlerim 10 saat Prime95 sonrası maksimum 72 dereceydi. Anakartım ASUS B450. Sorum şu, bu normal mi? İleride sisteme bir sorun çıkarır mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95'te Small FFT testini çalıştırdığından emin misin? Bunun dışında gayet iyi görünüyor. 1.5V gibi voltaj vermedikçe uzun kullanımda hiçbir problem olmaz. 2. revizyonlar 2600 ile aynı zaten. Arka plan programları skorları etkileyebilir. Programı yönetici olarak çalıştır ve önceliğini gerçek zamanlı olarak ayarla. Tekrar 2-3 kez test et. Bu sırada sistem yanıt vermiyor gibi görülebilir. Bitene kadar sabırla bekle. Hata olursa zaten ekranın tam ortasında hata mesajı veya mavi ekran görebilirsin.

Deneyeceğim çok teşekkürler

Sıcaklığı ayarlarsan çıkartmaz ama yapmazsan ömrü daha uzun olur.

Hızaşırtmada çok yüksek voltaj elektron göçüne sebep olur. Normal değerlerde hiçbir şey olmaz.

@KüçükKaktüs Tekrar soruyorum, Prime95 Small FFT testini yaptığına emin misin? Sıcaklık çok düşük görünüyor. Blend veya farklı bir seçenek olmadığına emin misin? Alttaki gibi olmalı:

Eğer bu şekilde 72 dereceyi geçmediyse çok iyi gerçekten. Test esnasında ne kadar güç tükettiğini de paylaşabilirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…