Tabi sürekli overclocklu kullanılacaksa BIOS üzerinden yapılmalı. Benim amacım sürekli overclocklu şekilde kullanmak değil. Oyunlarda işlemciden maksimum performansı alıp, çıktığımda bilgisayarı kapat-aç ile uğraşmadan Ryzen Master'dan defaulta döndürmek. Zaten 1.375V 7/24 kullanım için 3000 serisi işlemcilere önerilmiyor. 1.2875V 4.1 GHz'de kullanılabilir ama dediğim gibi bu sefer boşta da 1.2875V veriyor yükte de. Auto ayarlarda boştayken 1- 1.05V'a kadar düşürüyor kendini. Tasarruf açısından ve önerilen ayarlar daha iyidir diyerek böyle kullanmaya karar verdim. Sürekli bir işlem yapıyor olsam 1.2875V 4.1 GHz'de manual overclocklu şekilde kullanırdım.@judgmennt Bana kalırsa tüm çekirdekleri 4.3/4.325 GHz'de çalıştırmak daha mantıklı. Zaten 4.4 olsa da fazla fark olamayacak. Yine de 4.3 GHz'de CS:GO'da oyun esnasında konsolda binlerce hata görüyorum ancak 4.325 veya 4.275 yapınca herhangi bir problem olmuyor. Neden kaynaklı olduğunu hala çözemedim. Bu arada Ryzen Master yerine direkt BIOS üzerinden ayarlasan daha mantıklı değil mi?